Κυριάκος Μητσοτάκης: νέο “κύμα” απολύσεων. Ποιους αφορά

Ποιες οι νέες απολύσεις στο δημόσιο σύμφωνα με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη;

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ για το φλέγον θέμα των απολύσεων, δήλωσε πως το Υπουργείο θα προβεί σε ενδελεχείς ελέγχους των φακέλων, όλων των δημοσίων υπαλλήλων, που η εργασιακή τους σχέση μετατράπηκε σε αορίστου χρόνου, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν παραβάσεις.

Σε περίπτωση, που βρεθούν δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι ακολούθησαν παράτυπες διαδικασίες κατά τη μετατροπή της σύμβασής τους, οι απολύσεις είναι δεδομένες και θα γίνουν με συνοπτικές διαδικασίες, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στις θέσεις τους θα τοποθετηθούν είτε μέσω της κινητικότητας είτε μέσω νέων προσλήψεων, νέοι υπάλληλοι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο, δήλωσε πως πέρα από τις παραπάνω απολύσεις, δεν αναμένεται να υπάρξουν νέες μέσα στο 2014, καθώς όπως δήλωσε «Δεν θα υπάρξουν νέες απολύσεις μέσα στο 2014, βάσει των μνημονιακών ποσοτικών δεσμεύσεων μας. Όμως αυτό δε σημαίνει πως, δεν θα υπάρξουν άλλες απολύσεις, στις περιπτώσεις που κριθεί ότι, Φορείς του Δημοσίου πρέπει να συγχωνευτούν ή και να κλείσουν, στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάρθρωσης του Δημοσίου».

Διαβάστε τις αποφάσεις της Τρόικα για κόκκινα δάνεια και απολύσεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.