ΟΑΕΔ: νέο πρόγραμμα για 10.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας

Ποιο είναι το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τις 10.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας; Διαβάστε πόσο μισθό θα παίρνουν όσοι μπουν στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Ο ΟΑΕΔ θα πληρώνει έως 18 ευρώ την ημέρα στους εργοδότες (450 ευρώ τον μήνα) για να δημιουργήσει 10.000 θέσεις μέσα στην επόμενη 3ετία.

Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με τις 10.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας θα έχει τριετή διάρκεια και συνολικό προϋπολογισμό 54 εκατ. ευρώ. Τα 20 εκατ. ευρώ θα διατεθούν μέσα στο 2014, επιπλέον 20 εκατ. ευρώ το 2015 και 14 εκατ. ευρώ το 2016. Ως απαραίτητη προϋπόθεση τίθεται η επιχείρηση που θα προσλάβει, να μην έχει κάνει απόλυση το τελευταίο τρίμηνο (σ. σ η παραίτηση δεν θεωρείται απόλυση).

Υπάρχουν και εταιρείες σε κλάδους που εξαιρούνται. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα νυχτερινά κέντρα, telemarketing οι εταιρείες telemarketing κλπ. Αυτές δεν μπορούν να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Προϋποθέσεις υπάρχουν και για τους ανέργους που θα κάνουν χρήση του προγράμματος. Συγκεκριμένα θα πρέπει να:

1. διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ

2. έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.

3. είναι ηλικίας 30 έως 66 ετών, δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 31ο έτος και το 67ο έτος αντίστοιχα κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία.

Διαβάστε πια είναι τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ και οι επιδοτούμενες θέσεις εργασίας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.