Σαμαράς για κοιτάσματα πετρελαίου: “Σωθήκαμε”

Ποιες οι ενδείξεις για τα κοιτάσματα πετρελαίου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά;

Σε μυθικά ανέρχονται τα έσοδα από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο Αντώνης Σαμαράς προέβλεψε ότι τα φορολογικά έσοδα της χώρας από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων σε βάθος 25 ετών θα ανέλθουν στα 150 δισεκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι έρευνες που συντελούνται σε αυτή την περίοδο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αντώνη Σαμαρά για τα κοιτάσματα πετρελαίου “Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένας σημαντικός ενεργειακός κόμβος στη Μεσόγειο. Τα δημόσια έσοδα από τους υδρογονάνθρακες θα αξιοποιηθούν για την στήριξή του ασφαλιστικού συστήματος κατά τα πρότυπα της Νορβηγίας αλλά και για τη χρηματοδότηση δημοσίων υποδομών και έρευνας”, ενώ τόνισε πως η χώρα αποκτά μια νέα αφετηρία για το μέλλον της, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για ύπαρξη υδρογονανθράκων στην περιοχή της Ηπείρου και του Ιονίου.

Από πλευράς του ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης δήλωσε πως έχει προβεί σε διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες ενδιαφερόμενους για την παραχώρηση περιοχών ερευνών στον Πατραϊκό, το Κατάκολο και τα Ιωάννινα, οι οποίες μέχρι ώρας βαίνουν καλώς.

Διαβάστε ποιες 5 περιοχές του Ιονίου είναι γεμάτες πετρέλαιο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.