Σεισμός Κεφαλονιά: τι συνέβη μετά το δεύτερο ταρακούνημα του εγκέλαδου

Τι συνέβη στο Ξηλούρι της Κεφαλονιάς μετά τον δεύτερο σεισμό που έπληξε το νησί και δημιούργησε μεγάλες καταστροφές;

Tο Ληξούρι έχει μετατοπιστεί κατά 20 εκατοστά από τη Χερσόνησο της Παλικής, ως αποτέλεσμα του δεύτερου σεισμού στην Κεφαλονιά που έπληξε το νησί, αλλά και με το πλήθος των μετασεισμών που προκλήθηκαν τις επόμενες ημέρες.

Οπως σημειώνουν και τα σημερινά Νέα, τα δεδομένα για τον σεισμό έρχονται από δορυφόρο, τα στοιχεία του οποίου επεξεργάζονται Ελληνες επιστήμονες. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον δορυφόρο-ραντάρ TerraSAR που περνά κάθε 11 ημέρες πάνω από την περιοχή της Γης, σε απόσταση 700 χιλιομέτρων.

Η συνεργασία των επιστημόνων του Τμήματος Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Ισαάκ Παρχαρίδη και του ΟΑΣΠ είχε αποτέλεσμα: έστειλαν έγγραφο στο Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, ζητώντας τη συνδρομή του εν λόγω δορυφόρου.

Τα ευρήματα ήταν άκρως αποκαλυπτικά καθώς φαίνεται καθαρά ότι η παραμόρφωση του εδάφους από τον σεισμό στην Κεφαλονιά είναι μεγαλύτερη στο κέντρο της Χερσονήσου της Παλικής. Στο Αργοστόλι η εδαφική παραμόρφωση ήταν μικρότερη, αναφέρουν τα στοιχεία.

Να σημειωθεί ότι ο γερμανικός δορυφόρος θα λάβει δύο ακόμη εικόνες από την Κεφαλονιά μέχρι τα μέσα Μαρτίου, έτσι ώστε οι επιστήμονες να έχουν πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την παραμόρφωση που έχει κάνει στο έδαφος του νησιού ο σεισμός.

Δείτε ποια η απόφαση για το επίδομα μετά το σεισμό στην Κεφαλονιά.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.