Σπηλιωτόπουλος-Κακλαμάνης: ο ρόλος του Καραμανλή στις Δημοτικές εκλογές 2014

Τι συμβαίνει με Άρη Σπηλιωτόπουλο, Νικήτα Κακλαμάνη και Κώστα Καραμανλή;

Έντονη είναι η ανησυχία τόσο στο Μαξίμου όσο και στη Συγγρού σχετικά με τις υποψηφιότητες του Δήμου Αθηνών, αφού οι “γαλάζιοι” υποψήφιοι Άρης Σπηλιωτόπουλος και Νικήτας Κακλαμάνης έχουν μετατρέψει τον προεκλογικό αγώνα σε εμφύλιο.

Η υποψηφιότητα του Άρη Σπηλιωτόπουλου στις Δημοτικές εκλογές 2014, γνωστοποιήθηκε στον Νικήτα Κακλαμάνη από τον Διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού, ενώ επισημοποιήθηκε σε συνομιλία, που είχε ο πρωθυπουργός με τον βουλευτή Β΄ Αθήνας, ο οποίος δήλωσε «Δηλώνω παρών στην πρόσκληση/πρόκληση για μια Αθήνα αυξημένης αισθητικής, όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της θα αισθάνονται ασφάλεια, μια Αθήνα ικανή να τροφοδοτήσει τις δημιουργικές δυνάμεις όλων μας… Για μια Αθήνα που αγαπάμε και θέλουμε να κερδίσει τη θέση που της αξίζει».

Την ίδια στιγμή, που η Νέα Δημοκρατία έδειχνε έτοιμη να δώσει το χρίσμα στον Άρη Σπηλιωτόπουλο, ο Νικήτας Κακλαμάνης ανακοίνωσε τη δική του υποψηφιότητα λέγοντας “Καταθέτω επίσημα, στις Αθηναίες και στους Αθηναίους, την υποψηφιότητά μου για το δήμο της πόλεως των Αθηναίων. Το πρόγραμμα της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης, της οποίας θα ηγηθώ, θα παρουσιαστεί δημόσια, σε ανοιχτή εκδήλωση, στο προσεχές μέλλον. Η αγάπη μου για την Αθήνα δεν είναι ευκαιριακή. Για μένα ήταν, είναι και θα είναι Πρώτα, η Αθήνα”.

Ωστόσο, το ρόλο του διαμεσολαβητή, σε περίπτωση που εκτραχυνθεί η κατάσταση μεταξύ Άρη Σπηλιωτόπουλου και Νικήτα Κακλαμάνη, φαίνεται πως θα έχει ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις και με τους δύο υποψηφίους και αν του ζητηθεί θα μεσολαβήσει, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε τι αποκάλυψε ο Νικήτας Κακλαμάνης για τον καρκίνο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.