Taxisnet: ποιες οι αλλαγές στη φορολογική δήλωση 2014. Κλείνουν οι εφορίες

Γιατί κατεβάζουν ρολά οι εφορίες; Πώς θα γίνονται οι φορολογικές δηλώσεις 2014 από το taxisnet;

Περιορισμένος φαίνεται να είναι ο ρόλος της εφορίας για όλο το 2014, αφού τόσο οι ληξιπρόθεσμες και μη οφειλές όσο και η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το 2014, θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του taxisnet.

Ο ρόλος του taxisnet φαίνεται “σωτήριος” για το Υπουργείο Οικονομικών αφού αποφεύγεται η συμφόρηση στις εφορίες, ειδικά κατά την περίοδο τακτοποίησης των φορολογικών δηλώσεων.

To Υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ανακοινώσει τις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για το 2014 μέσω των προσωπικών λογαριασμών του taxisnet, οι οποίες ξεκινούν το Μάρτιο.

Πιο συγκεκριμένα και μέσω του taxisnet, γίνεται η υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ( Ε1) από όλους τους φορολογούμενους, που θα ξεκινήσει από τις 20 Μαρτίου 2014 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2014 και η υποβολή του εντύπου Ε5 από τις επιχειρήσεις ΟΕ, ΕΠΕ ΟΕ, που θα ξεκινήσει στις 3 Μαρτίου 2014 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Μαΐου 2014.
Τα έντυπα Ε2 για τη δήλωση των εισοδημάτων από ενοίκια και το Ε3 θα πρέπει να υποβληθούν από τις 3 Φεβρουαρίου 201 έως 30 Ιουνίου 2014, ενώ οι περιοδικές δηλώσεις (ΦΠΑ-ΦΜΥ κλπ.) υποβάλλονται στις τακτές ημερομηνίες που προβλέπονται από τον νόμο.

Διαβάστε τα πρόστιμα για εκπρόθεσμη φορολογική δήλωση

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.