Νέα εξέλιξη: Είδαν το αγνοούμενο Boeing στις Μαλδίβες. Μαρτυρίες

Ποια είναι η νέα εξέλιξη για το αγνοούμενο Boeing ; Ποιες οι μαρτυρίες ότι είδαν το boeing στις Μαλδίβες;

Κάτοικοι σε ένα απομακρυσμένο νησί στις Μαλδίβες ισχυρίζονται ότι είδαν ένα boeing των Malaysia airlines που ταιριάζει… στην περιγραφή του αγνοούμενου αεροπλάνου, λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση του!

Αρκετοί κάτοικοι του νησιού Kuda Huvadhoo που βρίσκεται στις Μαλδίβες, είπαν ότι είδαν ένα λευκό boeing με κόκκινες ρίγες που πετούσε τόσο χαμηλά πάνω από το νησί που οι πόρτες του αεροπλάνου ήταν σαφώς ορατές.

Νησιώτες στις Μαλδίβες ισχυρίστηκαν ότι είχαν ταρακουνηθεί από ένα απίστευτα δυνατό θόρυβο στις 06:15 πμ τοπική ώρα, στις 8 Μαρτίου και είδαν ένα boeing να ταξιδεύει από βορρά προς νότο-ανατολικά στο νότιο άκρο των Μαλδίβων.

Το boeing βρέθηκε – περίπου 2.000 μίλια μακριά από την Κουάλα Λουμπούρ – και ήρθε λίγες ώρες αφού το Πεκίνο δήλωσε ότι η πτήση MH370 εξαφανίστηκε την ίδια ημέρα με 239 άτομα επί του σκάφους.

Ένας μάρτυρας από τις Μαλδίβες είπε στην HaveeruOnline : «Δεν έχω δει ποτέ ένα τζετ να πετά τόσο χαμηλά πάνω από το νησί μας. Έχουμε δει τα υδροπλάνα, αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν ήταν ένα από αυτά. Θα μπορούσα ακόμη να δω και τις πόρτες ξεκάθαρα!»

«Δεν είμαι μόνο εγώ, είτε, αρκετοί άλλοι κάτοικοι έχουν αναφέρει ότι είδαν το ίδιο ακριβώς πράγμα. Μερικοί άνθρωποι βγήκαν από τα σπίτια τους για να δουν τι προκαλεί τον τεράστιο θόρυβο».

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Hishammuddin Hussein εξήρε τη διεθνή ανταπόκριση στις προσπάθειες αναζήτησης και ανάφερε πως οι ομάδες συνέχισαν την αναζήτηση σε δύο τεράστιους αεροδιαδρόμους βόρεια και νότια του τελευταίου καταγεγραμμένου στίγματος του boeing.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι αρχές της Μαλαισίας εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η εξαφάνιση ήταν αποτέλεσμα «εσκεμμένης ενέργειας» στο boeing.

Η Μαλαισία εκτιμά ότι το boeing εξετράπη σκόπιμα και ότι θα μπορούσε να πετάξει είτε σε βόρειο είτε σε νότιο τόξο από την τελευταία καταγεγραμμένη θέση.

Η Κίνα ανακοίνωσε νωρίτερα ότι άρχισε να ερευνά την επικράτειά της για το boeing. Από τον εναέριο χώρο της Κίνας περνά ο βόρειος αεροδιάδρομος των πιθανών «δρόμων» του αεροπλάνου, που είχε απογειωθεί από τη Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας με προορισμό το Πεκίνο, όπως δήλωσε ο πρεσβευτής της Κίνας στη Μαλαισία.

Ο Huang Huikang , είπε επίσης ότι από προηγούμενους ελέγχους δεν είχε προκύψει κανένα στοιχείο που να υποδηλώνει διασύνδεση κάποιου κινέζου επιβάτη με την τρομοκρατία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Η Κίνα ανακοίνωσε ότι επίσης ότι έχει αναπτύξει 21 δορυφόρους για να βοηθήσει με την αναζήτηση του boeing που σύμφωνα με τις τελευταίες μαρτυρίες εθεάθη στις Μαλδίβες.

Δείτε τι βρήκαν στο σπίτι του πιλότου του Boeing της Malaysia Airlines.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.