Χαράτσι ΔΕΗ: πώς να διορθώσετε τυχόν λάθη. Οδηγός

Πώς μπορείτε να διορθώσετε τυχόν λάθη στο χαράτσι της ΔΕΗ; Ποια η διαδικασία, που πρέπει να ακολουθήσετε;

Με σχετική εγκύκλιο από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων, καθορίζονται οι οδηγίες και η διαδικασία, που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι έχουν εντοπίσει λάθη στο χαράτσι της ΔΕΗ.

Όπως προβλέπει η παραπάνω εγκύκλιος, όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν κάνει αίτηση στον αρμόδιο δήμο για διορθώσεις λαθών, που περιλαμβάνονται στο χαράτσι της ΔΕΗ, καλούνται να ακολουθήσουν συγκεκριμένη διαδικασία προς αφαίρεση του επιπλέον ποσού.

Στις περιπτώσεις, στις οποίες, από υπαιτιότητα των δήμων, ελήφθησαν υπόψη για τον υπολογισμό του χαρατσιού της ΔΕΗ λανθασμένα στοιχεία ακινήτων, που αφορούν την επιφάνεια του ακινήτου, την παλαιότητα ή την τιμή ζώνης, οι διορθώσεις των στοιχείων αυτών πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για υπόχρεους, που υπέβαλαν αίτηση διόρθωσης λαθών στα στοιχεία του ακινήτου τους στον αρμόδιο δήμο έως και τη 15η Μαΐου 2013.

Στις περιπτώσεις που, από υπαιτιότητα των δήμων, τα λανθασμένα στοιχεία υπολογισμού του χαρατσιού της ΔΕΗ αφορούν την τιμή ζώνης, η διόρθωση αυτής πραγματοποιείται αποκλειστικά, εφόσον η τιμή ζώνης ήταν συμπληρωμένη λάθος στη βάση του ΔΕΔΔΗΕ και όχι στις περιπτώσεις που αυτή ήταν κενή.

Προκειμένου, οι ιδιοκτήτες ακινήτων να προχωρήσουν στην άμεση διόρθωση των λαθών στα χαράτσια της ΔΕΗ, χρειάζεται η έκδοση βεβαίωσης από τον αρμόδιο δήμο, στην οποία περιλαμβάνονται τα σωστά και ακριβή στοιχεία του ακινήτου, το ονοματεπώνυμο του κυρίου ή επικαρπωτή, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου αυτού, η αρμόδια για τη φορολογία εισοδήματός του Δ.Ο.Υ. αλλά και η πλήρης αναφορά ότι από υπαιτιότητα του δήμου δεν πραγματοποιήθηκαν οι διορθώσεις στο ΔΕΔΔΗΕ.

Ωστόσο, στην εν λόγω βεβαίωση αναγράφεται και ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης του πολίτη, με την οποία ζητά τη διόρθωση των στοιχείων του ακινήτου του, με επισυναπτόμενη φωτοτυπία, ενώ απαιτείται και απόδειξη ότι έχει πραγματοποιηθεί η διόρθωση των στοιχείων του ακινήτου, το οποίο καταβάλλεται με τα σωστά δεδομένα.

Διαβάστε ποιο το νέο χαράτσι στα κινητά.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.