Αποκάλυψη-σοκ: Σωφρονιστικός υπάλληλος χτυπούσε τον Ιλία Καρέλι

Σοκαριστική είναι η αποκάλυψη για το πώς πέθανε στη φυλακή ο Αλβανός ισοβίτης Ιλία Καρέλι.

Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία ενός κρατουμένου των φυλακών Νιγρίτας σχετικά με το τι συνέβη στο Σωφρονιστικό Κατάστημα από τη στιγμή που έφτασε ο Ιλία Καρέλι, μέχρι την ώρα που βρέθηκε νεκρός.

Ισχυρίζεται ότι γνωρίζει ποιος σωφρονιστικός χτύπησε τον ισοβίτη δολοφόνο του Γιώργου Τσιρώνη. Ο κρατούμενος μιλώντας στο enikos.gr υποστηρίζει ότι ο ένας “γνωστός” σωφρονιστικός υπάλληλος χτυπούσε για αρκετή ώρα τον βαρυποινίτη ενώ ζητά εξηγήσεις για το πότε άρχισε η καταγραφή εικόνας από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του κελιού.

Ταυτόχρονα υποστηρίζει ότι δεν επέτρεψαν σε κανέναν από τους αυτόπτες μάρτυρες του άγριου ξυλοδαρμού να καταθέσει στις αρχές. Ζητάει απαντήσεις στα ερωτήματα των κρατουμένων και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και της στάσης, αν αυτές δεν δοθούν από τη διεύθυνση των φυλακών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, διατάχθηκε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του Ιλία Καρέλι.

Παρόλα αυτά όμως ο θάνατός του παραμένει ένα μυστήριο αφού το πόρισμα του ιατροδικαστής που εξέτασε τον Αλβανό βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι, μπορεί να εντόπισε ευρήματα που οδηγούν σε βασανισμό του αλβανού κρατουμένου, Ιλί Καρέλι μετά την διενέργεια της ιατροδικαστικής εξέτασης της σορού, παρόλα αυτά όμως δεν έχει ολοκληρωθεί.

Από την πρώτη εξέταση προκύπτει έγκαυμα στην παλάμη του δεξιού χεριού, η οποία ενδέχεται να προήλθε από είσοδο ηλεκτρικού ρεύματος (ηλεκτροσόκ). Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, περισσότερο φως θα ρίξουν τα αποτελέσματα της ιστολογικής έρευνας.

Λίγο νωρίτερα το φως της δημοσιότητας είδε η εικόνα από της κάμερες παρακολούθησης στο κελί του με τον Αλβανό βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι ενώ ήταν στο κελί του, άγνωστο εάν ήταν ζωντανός.

Διαβάστε τι ζήτησε ο Ιλία Καρέλι πριν πεθάνει.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.