Lefties: ποια τα άγνωστα οutlet καταστήματα των Zara

Ποια είναι τα “άγνωστα” μέχρι πρότινος οutlet καταστήματα των Zara με το όνομα Lefties; Πού ανήκει η εταιρεία με την ονομασία Lefties;

Το όνομά των καταστημάτων Lefties προέρχεται από τη λέξη “leftovers” που στα ελληνικά σημαίνει “αυτά που έμειναν”, δηλαδή εν προκειμένω δεν αγοράστηκαν. Η αλυσίδα αυτών των καταστημάτων ανήκει στην εταιρεία Inditex και είναι στην ουσία τα Outlet των αγαπημένων μας Zara και όχι μόνο.

Τα Lefties γεννήθηκαν το 1993 στην Ισπανία, απ’ όπου και κατάγεται η Inditex, με στόχο να διοχετεύσουν στην αγορά όλα εκείνα τα ρούχα που δεν πουλήθηκαν από τα flagship καταστήματα της εταιρείας.

Η ιδέα γνώρισε τεράστια επιτυχία, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην οικονομική κρίση που έπληξε και συνεχίζει να πλήττει την Ισπανία, ενώ στη συνέχεια Lefties άνοιξαν και στη γειτονική Πορτογαλία με το κοινό να ανταποκρίνεται και εκεί με τον ίδιο ενθουσιασμό.

Οι καταναλωτές μπορούν να βρουν στα καταστήματα Lefties κομμάτια παλαιότερων σεζόν με πολύ μεγάλη έκπτωση -χαρακτηριστικά αναφέρω πως αγόρασα πέδιλα πλατφόρμες στην τιμή των €3.99- ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα 86 καταστήματα που αριθμεί η αλυσίδα σε όλη την Ισπανία (16 είναι τα αντίστοιχα στην Πορτογαλία) έχουν συμβάλει σημαντικά στην καταπολέμηση της ανεργίας.

Αν και προς το παρόν δεν έχουν φύγει από τα σύνορα της γενέτειράς τους, υπάρχει η προοπτική να ανοίξουν Lefties και σε άλλες χώρες όπου η Inditex έχει ισχυρή παρουσία, όπως η Μεγάλη Βρετανία και η Γερμανία.

Δείτε ποια αλυσίδα καταστημάτων κλείνει ο ZARA.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.