Πολυνομοσχέδιο: διαγραφές, απώλειες και χαμός με ΓΑΠ. Αποτελέσματα

Ποια τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης; Ποιες οι απώλειες;

Με τον Νικήτα Κακλαμάνει να διαφοροποιείται από τη “γραμμή” της Νέας Δημοκρατίας και να ψηφίζει παρών στο άρθρο 1 (εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ) για το γάλα, “ναι” στο άρθρο 2 (ανακεφαιοποίηση τραπεζών), ξεκίνησε μετά από μαραθώνια συνεδρίαση γεμάτη εντάσεις η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο που θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης από το Eurogroup της Τρίτης.

Ναι στο άρθρο 1 για το γάλα, παρών στο άρθρο 2 ψήφισε ο Απόστολος Κακλαμάνης, ενώ ο Μιχάλης Κασσής του ΠΑΣΟΚ παρά τις αντιρρήσεις που είχε εκφράσει τις προηγούμενες μέρες, τελικά υπερψήφισε το πολυνομοσχέδιο.

Την τελευταία στιγμή το πολυνομοσχέδιο υπερψήφισαν τόσο ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχεδόν 24 ώρες μετά την παραίτησή του από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης αλλά και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής, που επίσης είχε διαφωνήσει.

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου καταψήφισε το άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου που αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προκαλώντας την οργή του Βενιζέλου! Δεν αποκλείεται να διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ…

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου καταψήφισε το άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου που αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κατά την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή. Αντίθετα, δήλωσε ότι υπερψηφίζει το άρθρο ένα του νομοσχεδίου που αφορά το κοινωνικό μέρισμα και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ με τα προαπαιτούμενα της Τρόικα.

Η διαφοροποίηση αυτή του πρώην πρωθυπουργού προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επισκέφτηκε τον Γιώργο Παπανδρέου στο γραφείο του στη Βουλή. Ήταν έξαλλος και δεν αποκλείεται ακόμη και η διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Να σημειωθεί ότι το άρθρο που αφορά τις τράπεζες πέρασε τελικά με οριακή πλειοψηφία 151 βουλευτών, ενώ το πολυνομοσχεδιο πέρασε με 152 “ΝΑΙ”.

Ψήφισαν συνολικά 288 βουλευτές.

Για το άρθρο 1 ψήφισαν:

152 ΝΑΙ
135 ΟΧΙ
1 ΠΑΡΩΝ

Για το άρθρο 2 ψήφισαν:

151 ΝΑΙ
136 ΟΧΙ
1 ΠΑΡΩΝ

Διαβάστε ποιους ισωπεδώνει το πολυνομοσχέδιο και τον άγριο τσακωμό Βενιζέλου – Παπανδρέου με αφορμή το πολυνομοσχέδιο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.