Συνταγή της ημέρας: Μπακαλιαροκροκέτες με μπίρα και σκορδαλιά

Φανταστικές μπακαλιαροκροκέτες, πεντανόστιµες και τραγανές. Διαλέξτε παχιά φιλέτα παστού μπακαλιάρου και αφαιρέστε την πέτσα και τα σκληρά μέρη. Μουσκέψτε τα σε μπολ µε νερό που να τα σκεπάζει. Αλλάζετε συχνά το νερό ώστε να ξαλµυρίσει γρήγορα και να φουσκώσει η σάρκα του. Ο συνδυασμός µε τη σκορδαλιά είναι απλά τέλειος!

Διαβάστε τη συνταγή για τις μπακαλιαροκροκέτες και τη σκορδαλιά:

Μερίδες: 8

Υλικά συνταγής:

Για τις μπακαλιαροκροκέτες:

  • 500 γραµµ. ξαλµυρισµένος και καθαρισμένος μπακαλιάρος
  • 2 ξερά κρεµµύδια τριµµένα
  • 4-5 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
  • 1 αυγό
  • 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκοµµένος
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουτάκι (330 ml) μπίρα
  • 250 γραµµ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
  • μπόλικο φρέσκο πιπέρι
  • Για τη σκορδαλιά:

  • 6-7 πατάτες
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)
  • 3 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 1½ φλ. τσαγιού (στο 1½ φλ. υπολογίστε μισή ποσότητα από το κάθε λάδι)
  • ελαιόλαδο και σπορέλαιο
  • αλάτι
  • 1 αυγό
  • Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για τις μπακαλιαροκροκέτες με σκορδαλιά, στο Συνταγές με κέφι.

    ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
    Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!