Βαγγέλης Μαρινάκης: σε ποια μεγάλη πόλη για δήμαρχος

Σε ποια μεγάλη πόλη σκέφτεται να κατέβει για δήμαρχος ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης;

Πιέσεις από τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ αλλά και φορείς της πόλης (εμπορικοί σύλλογοι κλπ.) δέχεται τις τελευταίες ώρες ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, προκειμένου να ηγηθεί κίνησης για το μεγάλο λιμάνι: Να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης δέχτηκε κρούση από τον Μητροπολίτη Πειραιά, Σεραφείμ για δήμαρχος Πειραιά κι ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ εξετάζει απ’ όλες τις πλευρές το ενδεχόμενο να ακολουθήσει την πρόταση του Μητροπολίτη.

Μετά τα μεσάνυχτα στενοί συνεργάτες του έλεγαν: «Είναι αλήθεια ότι του προτάθηκε από τον Μητροπολίτη Πειραιά. Και το έχουν προτείνει και άλλοι. Όμως υπάρχει φόρτος εργασίας, υπάρχει ο Ολυμπιακός. Οπότε είναι δύσκολο».

Πρόσθεταν όμως και κάτι ακόμη: “Πως στον πρόεδρο αρέσουν οι ανατροπές”. Προφανώς λοιπόν είναι ανοιχτό.

Με βάση τα όσα ακούστηκαν η πρόταση αφορά στην δημιουργία ενός υπερκομματικού ψηφοδελτίου. Και μάλιστα έχει ακουστεί ένα ακόμη όνομα (που εάν και εφόσον θα βρίσκεται σε αυτό το ψηφοδέλτιο): Του Πέτρου Κόκκαλη, γιου του πρώην προέδρου των Πειραιωτών, Σωκράτη!

Μια τέτοια κίνηση αναμένεται να γίνει αποδεκτή με καλό μάτι, τόσο από την εκκλησία, όσο και από τον κύκλο των εφοπλιστών, που εδρεύουν στον Πειραιά, αλλά και από τους εμπορικούς κύκλους του δήμου κι άλλων φορέων. Οι υπέρμαχοι φαίνεται να είναι περισσότεροι από τους πολέμιους, ωστόσο, το αν θα πει το «ναι» ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα αποδειχθεί τις προσεχείς ημέρες..

Διαβάστε πώς φέρεται να εμπλέκεται ο Μαρινάκης με τη Χρυσή Αυγή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.