Δώρο Πάσχα 2014: ποιοι οι φετινοί δικαιούχοι, έως πότε η καταβολή. Ανακοίνωση

Ποιοι οι δικαιούχοι του Δώρου Πάσχα για το 2014; Τι περιλαμβάνει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ;

Επίσημη ανακοίνωση για τους δικαιούχους του Δώρου Πάσχα 2014 εξέδωσε η ΓΣΕΕ, σύμφωνα με την οποία το δικαιούνται δια νόμου μόνον οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα.

Όπως ανέφερε η ΓΣΕΕ “όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου δικαιούνται να λάβουν από τον εργοδότη τους Δώρο Πάσχα“, ενώ από αυτήν την παροχή εξαιρούνται -εδώ και χρόνια- οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι.

Για τον υπολογισμό του ποσού του Δώρου Πάσχα για το 2014 λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό, ενώ αναμένεται να καταβληθεί το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με τη λήψη του Δώρου Πάσχα 2014, ο εργαζόμενος δικαιούται μισό μισθό εφόσον εργάστηκε πλήρως από 1η Ιανουαρίου 2014 έως και 30 Απριλίου 2014, όμως φέτος που το Πάσχα είναι νωρίτερα, η 30η Απριλίου μεταφέρεται ως την ημέρα καταβολής του δώρου.

Σύμφωνα δε με την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ “Για αμειβόμενο με μισθό, ποσό ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού ή ένα ημερομίσθιο ανάλογα με το συμφωνημένο τρόπο αμοιβής, για κάθε 8 (οκτώ) ημερολογιακές ημέρες. Σε περίπτωση που κάποιος εργαστεί λιγότερο από οκτώ ημέρες δικαιούται ανάλογο κλάσμα για Δώρο Πάσχα και βάση υπολογισμού του δώρου αποτελούν οι αποδοχές που πραγματικά καταβάλλονται στους μισθωτούς κατά την 15η ημέρα πριν από το Πάσχα”.

Ωστόσο, σε περιπτώσεις, που η εργασιακή σχέση έχει λυθεί πριν από την άνω ημερομηνία, το Δώρο Πάσχα 2014 υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές που καταβάλλονταν την ημέρα που διεκόπη η εργασιακή σχέση και σαν καταβαλλόμενος μισθός ή ημερομίσθιο είναι το σύνολο των τακτικών αποδοχών.

Σημειώνεται, πως σε περιπτώσεις που η μισθοδοσία καταβάλλεται ηλεκτρονικά, οι εργαζόμενοι που δεν βρίσκονται στον τόπο διαμονής τους μπορούν να αξιοποιήσουν τα εναλλακτικά δίκτυα των τραπεζών, προκειμένου να πάρουν τα χρήματα από το Δώρο Πάσχα 2014.

Διαβάστε πώς υπολογίζεται το Δώρο Πάσχα 2014.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.