Ιλία Καρέλι: πόσοι εμπλέκονται στον φρικτό βασανισμό του

Πόσοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εμπλέκονται στον φρικτό βασανισμό του βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι και έχουν κληθεί για ανάκριση;

Σε απολογία καλούνται σωφρονιστικοί υπάλληλοι των Φυλακών Νιγρίτας που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 42χρονου Αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι.

Η ανακρίτρια Σερρών Γεωργία Τουτουντζή, που διενεργεί την κύρια ανάκριση, προσωποποίησε τις κατηγορίες και σήμερα αναμένεται να αποστείλει κλήσεις σε περίπου 15 εμπλεκομένους στην υπόθεση του Ιλία Καρέλι για να απολογηθούν το Σάββατο.

Την ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας Αμφισσας Νίκος Αντωναράκος, κατά παντός υπευθύνου, για τα αδικήματα του βασανισμού με αποτέλεσμα τον θάνατο του Ιλία Καρέλι , της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της οπλοφορίας-οπλοχρησίας και της εισαγωγής όπλων σε σωφρονιστικό κατάστημα. Μετά τη διαφωνία του με τον ανακριτή, ο οποίος έκρινε εαυτόν αναρμόδιο, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αμφισσας τάχθηκε υπέρ του δευτέρου και αποφάσισε να διαβιβαστεί η δικογραφία στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σερρών, λόγω αρμοδιότητας.

Στην υπόθεση του Ιλία Καρέλι εμπλέκονται και σωφρονιστικοί υπάλληλοι των Φυλακών Μαλανδρίνου, οι οποίοι φέρονται ότι κακοποίησαν επίσης τον 42χρονο κρατούμενο ως εκδίκηση για τη δολοφονία του 46χρονου συναδέλφου τους Γ. Τσιρώνη, που πραγματοποιήθηκε την 25η Μαρτίου. Οι τελευταίοι δεν αποκλείεται να απολογηθούν στον ανακριτή της Αμφισσας, όπου ενδέχεται να επιστρέψει κομμάτι της δικογραφίας.

Η τοξικολογική εξέταση στα σπλάχνα του 42χρονου βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι ολοκληρώθηκε και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Από την έρευνα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης προέκυψε ότι το θύμα δεν είχε κάνει χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων, ηρεμιστικών ή ναρκωτικών χαπιών πριν καταλήξει μέσα στο κελί του, την περασμένη Πέμπτη.

Επιπλέον αναμένεται το πόρισμα της ιστολογικής εξέτασης, που διενεργείται στην Αθήνα, και θα καταδείξει αν οφείλεται σε ηλεκτροσόκ η πληγή που εντοπίστηκε στην παλάμη του Ιλία Καρέλι .

Θεωρείται βέβαιο πάντως ότι οι 15 σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα ζητήσουν και θα λάβουν προθεσμίες για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους και να λάβουν οι συνήγοροί τους αντίγραφα του κατηγορητηρίου. Κατά τις ίδιες πηγές, η πράξη βασανισμού του Ιλία Καρέλι αυτή βαραίνει τόσο αυτούς που συνέβαλαν στην αποτρόπαια πράξη, όσο κι εκείνους που δεν απέτρεψαν και δεν παρέλειψαν να κάνουν τις οφειλόμενες ενέργειες προκειμένου να αποτραπεί.

Δείτε ποιος ομολόγησε τα βασανιστήρια του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.