Ιλία Καρέλι, δικογραφία: έτσι βασάνισαν τον Αλβανό ισοβίτη στις φυλακές

Τι αποκάλυψε η δικογραφία για τον θάνατο του Ιλία Καρέλι; Πώς τον βασάνισαν στις φυλακές Νιγρίτας;

Νέα στοιχεία για τον θάνατο του Ιλία Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας, ήρθαν στο φως μέσω της δικογραφίας, που σχηματίστηκε σε βάρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Όπως αναφέρει η δικογραφία, ο Αλβανός ισοβίτης Ιλία Καρέλι, κακοποιήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, πλην ενός, αλλά και από τους εξωτερικούς φρουρούς του σωφρονιστικού καταστήματος Νιγρίτας.

Ωστόσο, το επίκεντρο της προσοχής του δικαστηρίου για την υπόθεση του Ιλία Καρέλι τράβηξαν δύο συγκεκριμένοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι, όπως τονίζεται στη δικογραφία, τον χτυπούσαν με απίστευτη μανία, ενώ ένας από τους δύο τον χτύπησε με τον βραχίονά του στο στέρνο και του επέφερε το θανατηφόρο πλήγμα.

Σύμφωνα με συγκεκριμένο τμήμα της δικογραφίας «Αρχικά ο αρχιφύλακας προσπάθησε να τους συγκρατήσει λέγοντάς τους: «Τι κάνετε; Ακόμη δεν έχει φύγει ο διευθυντής», όμως μετά άρχισε κι αυτός να του ρίχνει χαστούκια. Ενας άλλος κρατούμενος του έριξε κουβά με νερό. Σε κάποια στιγμή ο αρχιφύλακας ζήτησε να του φέρουν μία πετσέτα μήκους 50 εκατοστών με τη μορφή πλεξούδας, που είχε κατασχεθεί από άλλον κρατούμενο, και άρχισαν με αυτή να χτυπούν τον κρατούμενο Ιλία Καρέλι σε όλα τα μέρη του σώματός του. Ένας μόνο φώναξε “μην του χτυπάτε το κεφάλι».

Λίγο πριν τον θάνατο του Ιλία Καρέλι, όπως αναφέρει η δικογραφία “Κάποιος από τους 14 που χτυπούσαν τον Καρέλι φώναξε «σταματήστε θα τον σκοτώσουμε». Όμως κανείς δεν τον άκουσε. Κι αυτός που φώναξε, μετά από λίγο τον κλώτσησε ξανά. Κάποια στιγμή ο διευθυντής άκουσε τις κραυγές του κρατούμενου και μπήκε στο δωμάτιο που τον κτυπούσαν. Μόλις τον είδε κακοποιημένο είπε στους υπαλλήλους: «Όποιος θέλει να τον βαρέσει να το κάνει και τώρα και να πάρει την ευθύνη. Αν πεθάνει θα χάσουμε τα σπίτια μας”.

Σημειώνεται, πως οι 8 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, που ευθύνονται για τον θάνατο του Ιλία Καρέλι, πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη 8 Απριλίου.

Διαβάστε ποιος ομολόγησε τα βασανιστήρια στον Ιλία Καρέλι.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.