Μεγάλη Τετάρτη: σε ποιες περιοχές τραγική επιδείνωση του καιρού

Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν ακραία καιρικά φαινόμενα τη Μεγάλη Τετάρτη; Πώς θα είναι ο καιρός σε όλη την Ελλάδα;

Έκτακτο δελτίο καιρού, με αφορμή το χειμωνιάτικο τοπίο της Μεγάλης Τετάρτης, εξέδωσε η ΕΜΥ προς ενημέρωση των πολιτών, καθώς ακραία καιρικά φαινόμενα θα κατακλύσουν τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, τη Μεγάλη Τετάρτη, σε πολλές περιοχές της Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και του βόρειου Αιγαίου, ο καιρός θα θυμίζει χειμώνα, καθώς θα υπάρξουν ισχυρές βροχές, καταγαίδες, που πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλάζι.

Το άγριο κλίμα του καιρού, τη Μεγάλη Τετάρτη πρόκειται να επεκταθεί γρήγορα σε όλη τη δυτική και βόρεια Ελλάδα, ενώ μετά το μεσημέρι στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά και κατά τη διάρκεια της νύχτας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Αναμένεται να πέσουν ακόμη και χιόνια από το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας (κυρίως της δυτικής) και της δυτικής Στερεάς (πάνω από τα 1200 μέτρα)

Ο καιρός θα εξελιχθεί -σύμφωνα με την ΕΜΥ- στα ίδια επίπεδα και τη Μεγάλη Πέμπτη στη δυτική Ελλάδα, καθώς προβλέπονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανόν κατά διαστήματα να είναι τοπικά ισχυρές. Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την υπόλοιπη χώρα βαθμιαία όμως στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα εξασθενήσουν.

Ωστόσο, τη Μεγάλη Παρασκευή ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί με περαιτέρω εξασθένηση -όπως περιέργως συμβαίνει και κάθε χρόνο τη συγκεκριμένη μέρα- από τις απογευματινές ώρες στις περισσότερες περιοχές.

Διαβάστε πώς θα είναι ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.