Σεισμός Ύδρα: τι λένε οι σεισμολόγοι για το χτύπημα του Εγκέλαδου

Tι λένε οι σεισμολόγοι για το χτύπημα του σεισμού στην Ύδρα που έγινε αισθητός στην Αθήνα αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας;

Καθησυχαστικός και ξεκάθαρος εμφανίστηκε ο σεισμολόγος, του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θανάσης Γκανάς πως ο σεισμός που έγινε το βράδυ της Παρασκευής νοτιοανατολικά της Ύδρας, μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ήταν ο κύριος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στην πρωινή εκπομπή του MEGA o σεισμός που ταρακούνησε την Ύδρα σημειώθηκε στο Μυρτώο πέλαγος και το εστιακό βάθος ήταν 110 χιλιόμετρα.

Τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και πρόσθεσε: «Τα 5,4 Ρίχτερ, που κατέγραψαν οι σεισμογράφοι, το βράδυ της Παρασκευής νοτιοανατολικά της Ύδρας ήταν ο κύριος σεισμός».

Επιπλέον, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, η διδάκτωρ σεισμολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Καραγιάννη, διευκρινίζει ότι πρόκειται για έναν υποθαλάσσιο «σεισμό βάθους» με μεγάλο εστιακό βάθος και αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν συντρέχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας.

Δείτε γιατί κουνήθηκε η μισή Ελλάδα από τα 5,4 Ρίχτερ του σεισμού στην Ύδρα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.