Αλλαγές στα σχολεία: πότε θα ξεκινά η σχολική χρονιά, ποιες αργίες “κόβονται”

Ποιες οι ριζικές αλλαγές, που έρχονται στα σχολεία της χώρας με την έλευση της νέας σχολικής χρονιάς; Ποιες αργίες καταργούνται;

Μεγάλες αλλαγές αναμένεται να έρθουν στα σχολεία με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, όπως αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Όπως αναφέρει το «Βήμα» από τη σχολική χρονιά 2014-2015, τα σχολεία θα ανοίγουν γύρω στις 5 Σεπτεμβρίου αντί 11-12, που ήταν κατά τα τελευταία χρόνια, ενώ ως ημερομηνία λήξης των εργασιών τους ορίζεται για τα Δημοτικά η 15η Ιουνίου, για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια η 31η Μαΐου, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις θα αρχίζουν στις 27 του μηνός.

Μια ακόμη σημαντική αλλαγή στα σχολεία, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, είναι πως οι μαθητές για πρώτη φορά θα έχουν χειμερινές διακοπές, κάτι που θα προκαλέσει την επιμήκυνση του σχολικού έτους κατά μία εβδομάδα και στο τέλος του. Η «λευκή εβδομάδα» θα συνδυαστεί με αύξηση των εκπαιδευτικών εκδρομών και μείωση των περιπάτων, ενώ βρίσκεται υπό εξέταση περαιτέρω μείωση της σχολικής ύλης.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος, πρόκειται να κοπούν και οι σχολικές αργίες της 7ης Ιανουαρίου καθώς επίσης και των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου.

Αυτές είναι οι αποφάσεις και αλλαγές που έχουν ήδη ληφθεί από το υπουργείου Παιδείας στο πλαίσιο της επανασχεδίασης των ελληνικών σχολείων και την απλοποίηση των σχετικών διαδικασιών που τα προηγούμενα χρόνια περιγράφονταν σε έξι διαφορετικά προεδρικά διατάγματα και επτά-οκτώ διαφορετικά νομοσχέδια.

Διαβάστε ποιες σχολικές αργίες καταργούνται.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.