Σχολεία: μειώνονται οι διακοπές του Πάσχα, μαθήματα και τη Μεγάλη Εβδομάδα

Σε ποια σχολεία θα μειωθούν οι διακοπές του Πάσχα; Τι περιλαμβάνει η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας;

Μειωμένες αναμένεται να είναι οι διακοπές του Πάσχα για δεκάδες σχολεία της χώρας, λόγω του ότι πολλά από αυτά συμμετείχαν και οργάνωσαν καταλήψεις κατά τη διάρκεια της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται πως θα κρατήσει την “υπόσχεσή” του για παράταση της σχολικής σεζόν, ενώ η υλοποίηση του σχεδίου πρόκειται να ξεκινήσει από το Πάσχα, περίοδος κατά την οποία πολλά σχολεία της χώρας θα ανοίξουν νωρίτερα ή θα κλείσουν αργότερα.

Προκειμένου να αναπληρωθούν οι χαμένες -λόγω των καταλήψεων- διδακτικές ώρες, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε, πως τα παιδιά, που φοιτούν σε 77 σχολεία (γυμνάσια και λύκεια) ανά τη χώρα, χωρίς να υπολογίζονται αυτά των Αθηνών και Θεσσαλονίκης, θα χάσουν από μία έως τρεις ημέρες από τις διακοπές του Πάσχα, το χρονικό διάστημα 23 – 25 Απριλίου, ανάλογα με τον αριθμό των ημερών που έκαναν κατάληψη.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι το 1ο ΕΠΑΛ Κέρκυρας θα αναπληρώσει τα χαμένα μαθήματα τη Μεγάλη Δευτέρα, τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη.

Μέσα στις ερχόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν και τα σχολεία στα οποία θα μειωθούν οι διακοπές του Πάσχα, συμπεριλαμβανομένων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ από τα πρώτα σχολεία, που θα παρατείνουν τη σχολική περίοδο είναι αυτά των νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Πέλλας, Ημαθίας, Δράμας και Κέρκυρας.

Ωστόσο, σημειώνεται, πως σε περιπτώσεις σχολείων, που οι τρεις ημέρες από τις διακοπές του Πάσχα αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών δεν επαρκούν, το υπουργείο σκοπεύει να προχωρήσει και στην περικοπή ημερήσιων περιπάτων.

Διαβάστε ποιες οι ριζικές αλλαγές στα σχολεία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.