Δημοσκοπήσεις, Ευρωεκλογές 2014: τι δείχνουν και ποιους τρομάζουν. Αποτελέσματα

Τι δείχνουν τα αποτελέσματα μυστικών δημοσκοπήσεων για τις ευρωεκλογές 2014; Ποιο είναι πρώτο κόμμα σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων κυρίως για τις ευρωεκλογές 2014;

Μία εβδομάδα περίπου απέμεινε μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες για τις Ευρωεκλογές 2014 και στα γραφεία των κομμάτων οι μυστικές δημοσκοπήσεις φτάνουν η μία μετά την άλλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, στην πλειοψηφία των κρυφών δημοσκοπήσεων πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, με την διαφορά όμως να παρουσιάζει μεγάλες αποκλίσεις από τη μία στην άλλη.
Η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία στις περισσότερες κυμαίνεται στις 4 μονάδες.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν αναλυτές, αν η άρνηση απάντησης στις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές 2014 αποτυπώνει μια βουβή οργή ενάντια στην κυβέρνηση, τότε δεν αποκλείεται η διαφορά να είναι μεγαλύτερη.

Όπως είναι λογικό οι κρυφές δημοσκοπήσεις φέρνουν χαμόγελα στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα προκαλούν πονοκέφαλο στην Συγγρού, την ίδια ώρα που η Νέα Δημοκρατία ανησυχεί και για τα ποσοστά της Ελιάς που δεν φτάνουν ούτε το 4%!

Από την άλλη, σύμφωνα με το matrix24.gr, «καχυποψία» που επικρατεί τους τελευταίους δύο μήνες στον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις. Εξάλλου, κορυφαία στελέχη του κόμματος όπως ο εκπρόσωπος Πάνος Σκουρλέτης και ο υπεύθυνος του τμήματος Δημοσκοπήσεων, Κώστας Πουλάκης, δεν έχουν κρύψει δημοσίως την υποψία τους ότι πολλές μετρήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι «πειραγμένες».

Στην Κουμουνδούρου τον τελευταίο καιρό συγκεντρώνουν όλες τις δημοσκοπήσεις όλων των εταιρειών και περιμένουν. Περιμένουν την κάλπη, έχοντας εδραία την πεποίθηση ότι τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών –αλλά κυρίως των Ευρωεκλογών 2014 όχι μόνο θα αποτελούν έκπληξη, αλλά θα «εκθέσουν» και τους περισσότερους δημοσκόπους. Εξ ου και προτίθενται μετά να δημοσιοποιήσουν τις προεκλογικές σφυγμομετρήσεις και τα εκλογικά αποτελέσματα, προκειμένου «να κρίνει κάθε δημοσκόπο και κάθε εταιρεία μετρήσεων ο λαός», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Δείτε περισσότερες δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές 2014 όπως και τις δημοτικές εκλογές 2014.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.