Ελαιολάδο: ποια τα πολυάριθμα οφέλη του

Ποια τα πολυάριθμα οφέλη του ελαιόλαδου;

Είναι γεγονός, πως το ελαιόλαδο αποτελεί βασικό συστατικό στη μεσογειακή διατροφή, ενώ τα οφέλη του για την υγεία είναι πολλά και διαφορετικά.

Κάποια από τα βασικά οφέλη του ελαιόλαδου είναι:

Έχει ποικίλα και πολλά οφέλη για την ανθρώπινη καρδιά, αφού αυξάνει τις υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνες (HDL) που είναι καλή χοληστερόλη και περιορίζει τις χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνες (LDL) που είναι η κακή χοληστερόλη.

Αποτελεί επίσης μια άφθονη πηγή για πολυφενόλες, οι οποίες θεωρείται πως παρέχουν αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη οφέλη.

Το παρθένο ελαιόλαδο παρέχει υψηλή προστασία επειδή έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε φαινόλες. Εκτός από την ωφέλεια στην καρδιά, εξίσου μπορεί να ωφεληθεί και να προστατευθεί το στήθος και το παχύ έντερο από τον καρκίνο. Επίσης, το παρθένο ελαιόλαδο έχει χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στη θεραπεία της αρθρίτιδας.

Τα ποσοστά κρουσμάτων καρκίνου μεταξύ των μεσογειακών πληθυσμών είναι αρκετά χαμηλότερα από τον υπόλοιπο κόσμο και το ελαιόλαδο αποτελεί σημαντικό μέρος της διατροφής τους.

Τέλος, το ελαϊκό οξύ φαίνεται πως έχει τη δυνατότητα να καταπολεμά τον καρκίνο του μαστού, στις εργαστηριακές αναλύσεις. Αυτά τα στοιχεία είναι σίγουρα προκαταρκτικά, αλλά τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά.

Διαβάστε ποιο ελαιόλαδο ανακάλεσε ο ΕΦΕΤ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.