Ποιοι ανασφάλιστοι δικαιούνται δωρεάν φάρμακα

Ποιες κατηγορίες ανασφάλιστων δικαιούνται δωρεάν φάρμακα;

Ένα νέο μέτρο σκέφτεται να περάσει το Υπουργείο Υγείας μέσω του νέου σχεδίου του, το οποίο αφορά στη δωρεάν παροχή φαρμάκων σε ανασφάλιστους πολίτες για την καθολική πρόσβαση των οικονομικά αδύνατων πολιτών σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Tο εν λόγω σχέδιο το οποίο αναμένεται να «ενεργοποιηθεί» στις αρχές Iουλίου και αφορά περίπου 2,4 εκατομμύρια ανασφάλιστους, ενώ έχει δεσμευθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό το ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, το σχέδιο για την παροχή φαρμάκων σε ανασφάλιστους καθιερώνει συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία είναι:

Καθορίζει ως δικαιούχους της παροχής δωρεάν φαρμάκων, τους πολίτες που έχασαν την ασφαλιστική τους ικανότητα καθώς και τα προστατευόμενα μέλη τους, οι οποίοι δεν καλύπτονται από άλλη νομοθετική ρύθμιση και πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια.

Το ατομικό εισόδημα των πρώην άμεσα ασφαλισμένων, που υποβάλλουν ατομική φορολογική δήλωση, να μην υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ. Στην περίπτωση έγγαμων που υποβάλλουν κοινή φορολογική δήλωση, το άθροισμα των ατομικών εισοδημάτων των δύο συζύγων να μην υπερβαίνει τα 25.000 ευρώ.

Διαβάστε ποιοι ανασφάλιστοι δικαιούνται βιβλιάριο υγείας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.