Μίκαελ Σουμάχερ: πώς θα είναι η ζωή του από εδώ και πέρα

Πώς πρόκειται να είναι η ζωή του πρωταθλητή της F1 Μίκαελ Σουμάχερ μετά από το σοβαρό ατύχημα του στις Άλπεις;

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Έριχ Ρίντερερ, θα συνιστά μεγάλη επιτυχία αν ο Γερμανός πιλότος Μίκαελ Σουμάχερ μπορεί να κάθεται στο καρότσι του χωρίς βοήθεια σε διάστημα τριών μηνών από σήμερα και αν έχει τη δυνατότητα να χειριστεί ηλεκτρικό αναπηρικό καρότσι σε έξι μήνες από σήμερα.

Οι όποιες ελπίδες πλήρους ανάρρωσης του Μίκαελ Σουμάχερ και επιστροφής στην κατάσταση που βρισκόταν πριν το σοβαρό ατύχημα στις Άλπεις, καταρρίφθηκαν από πολύ έμπειρο νευρολόγο.

Σύμφωνα με τον Ρίντερερ, ο Μίκαελ Σουμάχερ θα εξαρτάτα από άλλους και θα χρειάζεται βοήθεια για το υπόλοιπο της ζωής του.

«Όσο καλά κι αν κυλήσει η αποθεραπεία του, ο Μίκαελ Σουμάχερ θα εξαρτάται πάντα από τρίτους. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό και για τον ίδιο, αλλά και για την οικογένειά του το γεγονός ότι συνήλθε από το κώμα έπειτα από σχεδόν έναν χρόνο. Και πρόκειται και για πολύ θετικό οιωνό, από κάθε άποψη».

Ο 45χρονος Γερμανός Μίκαελ Σουμάχερ , ο οποίος τις τελευταίες ημέρες πριν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, κατάφερε να επικοινωνήσει με τους γιατρούς μεσω νοημάτων, βρίσκεται πλέον στη Λωζανη, 20 περίπου μίλια μακριά από την πολυτελή του βίλα, ωστόσο σύμφωνα με τον Ρίντερερ, ίσως θα ήταν προτιμότερο να μεταφερθεί στο εγγύς μέλλον σε κλινική για παραπληγικούς.

Τα όσα δήλωσε ο νευρολόγος έρχονται να συμπληρώσουν αυτά που ισχυρίστηκε προ εβδομάδων και ο πρώην γιατρός της F1, Γκάρι Χάρτσταϊν, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ δεν πρόκειται ποτέ να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση.

Δείτε τι δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του Μίκαελ Σουμάχερ για τον ιατρικό φάκελο που κλάπηκε.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.