Δημοσκόπηση Metron Analysis: ποιον θέλουν οι Έλληνες για Πρόεδρο Δημοκρατίας

Ποιον θέλουν οι Έλληνες για Πρόεδρο Δημοκρατίας σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis;

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή θέλει η πλειοψηφία των Ελλήνων, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα Παραπολιτικά, η οποία δημοσιεύεται αύριο Σάββατο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Metron Analysis το 54% των πολιτών προτιμά ο διάδοχος του Κάρολου Παπούλια να εκλεγεί από την παρούσα βουλή, ενώ το 41% θέλει να προηγηθούν πρόωρες εκλογές.

Σχετικά με την έξοδο από την κρίση, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, το 84% των πολιτών ζητά αλλαγή του πολιτικού συστήματος -με συντριπτική πλειοψηφία στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων- ενώ αλλαγή της πολιτικής ζητά το 8%.

Επίσης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Metron Analysis, το 68% αξιολογεί αρνητικά την κυβέρνηση, έναντι του 26% που έχει θετική γνώμη. Αίσθηση προκαλεί … ότι θετικότερη άποψη με 73% έχουν οι ψηφοφόροι της Ελιάς.

Το 68% αξιολογεί αρνητικά την αξιωματική αντιπολίτευση, έναντι του 22% που έχει θετική γνώμη, σύμφωνα με την δημοσκόπηση.

Το 44% των πολιτών εκτιμά πως η κατάσταση στην οικονομία -τον επόμενο χρόνο- θα είναι χειρότερη, το 29% πως θα παραμείνει η ίδια, ενώ ένα 25% εκτιμά ότι θα βελτιωθεί.

Τέλος, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Metron Analysis, το 38% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η κυβέρνηση Σαμαρά μπορεί να χειριστεί καλύτερα το ζήτημα της διαπραγμάτευσης του χρέους, ενώ το 25% εκτιμά πως καλύτερη διαχείριση του θέματος μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε τι ποσοστά καταλαμβάνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.