Ελλάδα – Σερβία: το ξύλο στο γήπεδο, εγκληματική διαιτησία

Τι συνέβη στο γήπεδο στον αγώνα της Ελλάδας και της Σερβίας; Πώς έσβησε γρήγορα το όνειρο της Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ 2014.

Το όνειρο για μετάλλιο και διάκριση στο Μουντομπάσκετ 2014 της Ισπανίας έσβησε άδοξα για την Εθνική Ελλάδος, καθώς αποχαιρετά με διασυρμό (90-72) από τη Σερβία στη Μαδρίτη για τη φάση των «16».

Η Ελλάδα μπορεί να προκρίθηκε με το εντυπωσιακό 5/5 ως πρώτη από τη φάση των ομίλων, πραγματοποιώντας μάλιστα εξαιρετικές εμφανίσεις και προσφέροντας ελπίδες για μεγάλα πράγματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπάσκετ 2014, ωστόσο στον πρώτο γύρο των νοκ-άουτ τίποτα δεν της βγήκε όπως θα ήθελε στο παρκέ με αποτέλεσμα να υποστεί βαριά ήττα από τους εκπληκτικούς σήμερα Σέρβους και να αποκλειστεί από τη συνέχεια του τουρνουά.

Οι «Πλάβι» ήταν άψογα διαβασμένοι κόντρα στο σύνολο του Φώτη Κατσικάρη και με κορυφαίο τον Μπογκντάνοβιτς που «εκτελούσε» κυρίως με τρίποντα, «σκότωσαν» την ελληνική ομάδα. Βέβαια όλοι οι παίκτες των Σέρβων ήταν αρκετά εύστοχοι στο ματς και έκαναν ότι ακριβώς έπρεπε.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι την Τρίτη περίοδο, όμως κάπου εκεί η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει προς την πλευρά της Σερβίας με τη διαφορά να μεγαλώνει και να φτάνει σε διψήφιο νούμερο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειχνε ανήμπορο να αντιδράσει μη βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση και συνεχίζοντας να έχει σοβαρά αμυντικά κενά. Ο Μπουρούσης έκανε τη χειρότερή του εμφάνιση στη διοργάνωση, τα κρίσιμα σουτ χάθηκαν στα χρονικά σημεία που μας ήταν απαραίτητα και τίποτα δεν πήγαινε όπως θα θέλαμε και τσακώθηκε με τον Σέρβο παίχτη και μόνο που δεν ήρθαν στα χέρια. Κάπως έτσι η διαφορά μεγάλωσε στο τέταρτο δεκάλεπτο και η υπόθεση νίκη κρίθηκε.

Κρίμα για τη γαλανόλευκη που με την απόδοσή της στα προηγούμενα ματς δημιούργησε υψηλές προσδοκίες, όμως απόψε όλα της πήγαν και η διαιτησία φαινόταν να μην είναι με το μέρος μας στραβά, με αποτέλεσμα ο αποκλεισμός να έρθει με την πρώτη ήττα. Αξίζουν πάντως συγχαρητήρια για την πορεία της στο Μουντομπάσκετ παρότι δεν κατάφερε να φτάσει μακριά, μένοντας εκτός πριν τα προημιτελικά.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 42-46, 55-64, 72-90.

Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς 13 (2), Σιμόνοβιτς 5 (1), Μπογκντάνοβιτς 21 (4), Μπιέλιτσα 8, Μάρκοβιτς 3 (1), Κάλινιτς 12 (1), Μπίρσεβιτς, Κρστιτς 10, Ραντούλιτσα 16, Στίματς.

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μάντζαρης 5 (1), Μπουρούσης 9 (1), Ζήσης 12 (3), Βασιλειάδης 6 (1), Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου 1, Σλούκας, Καϊμακόγλου 6, Αντετοκούνμπο 7 (1), Βουγιούκας, Πρίντεζης 12.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.