Γιάννα Αγγελοπούλου: ποιοι και γιατί την προωθούν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ποιοι και γιατί την προωθούν τη Γιάννα Αγγελοπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Την ώρα που κορυφώνονται οι παρασκηνιακές διεργασίες στο μέτωπο της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, η έκβαση της οποίας θα κρίνει εν πολλοίς και τον χρόνο προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία, μία… Lady μπαίνει εκ νέου στην εξίσωση της ονοματολογίας για τη διαδοχή του Κάρολου Παπούλια.

Για όσους δεν κατάλαβαν ακόμη, πρόκειται για τη Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, η οποία με έναν περίπου «μαγικό» τρόπο βρέθηκε και πάλι στην επικαιρότητα, και μάλιστα ενεπλάκη στο πιο «καυτό» πολιτικό ζήτημα των τελευταίων μηνών, που δεν είναι άλλο από τον νέο ανώτατο πολιτειακό άρχοντα.

Αυτή τη φορά, αιτία για να γίνει και πάλι θέμα συζήτησης η περιλάλητη «Lady G» ήταν η εν είδει δελφικού χρησμού δήλωση του υπουργού Παιδείας, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα έκανε λόγο για δύο πρόσωπα από την Κεντροδεξιά, ένα αρσενικού και ένα θηλυκού γένους, που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να συσπειρώσουν γύρω τους τον απαιτούμενο αριθμό των 180 βουλευτών.

Σε ό,τι αφορά το γυναικείο όνομα, το μυαλό όλων πήγε αυτομάτως στη Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, αφού όχι μόνο ταιριάζει με τη σχετική περιγραφή, αλλά είναι και κοινό μυστικό στους παροικούντες την εγχώρια πολιτική Ιερουσαλήμ πως το «πράσινο» κυβερνητικό στέλεχος συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που κάθε άλλο παρά με κακό μάτι θα έβλεπαν τη συγκεκριμένη προοπτική.

Άλλωστε, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του που ακολούθησαν την περιβόητη τοποθέτησή του ο κ. Λοβέρδος δεν διέψευσε σε καμία περίπτωση ότι αναφερόταν στην πρώην βουλευτή της Ν.Δ. και δημοτική σύμβουλο του Δήμου Αθηναίων, που συνέδεσε το όνομά της με τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και όλα όσα αποκαλύφθηκαν για τη διαχείριση χρημάτων, καθώς και καταστάσεων.

Δραστηριοποίηση

Ωστόσο, ο υπουργός δεν είναι ο μοναδικός από το κοινοβουλευτικό σκηνικό που φαίνεται να ενστερνίζεται τον προσωπικό μύθο της κυρίας Αγγελοπούλου, η οποία ουδέποτε έκρυψε τις υψηλές βλέψεις της.

«Μια Γιάννα δεν μπορεί να μένει για καιρό στην αφάνεια», λένε όσοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις φιλοδοξίες της τελευταίας και τον τρόπο που δραστηριοποιείται στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των στόχων της. «Η ανάληψη ενός σημαντικού πολιτικού πόστου, με ενωτικά χαρακτηριστικά, είναι το μοναδικό που θα μπορούσε να τη συγκινήσει αυτή την περίοδο.

Ποτέ δεν την εγκατέλειψε το μικρόβιο της ενασχόλησης με τα κοινά», προσθέτουν οι ίδιοι κύκλοι, υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων και τη συγγραφή του βιβλίου της, που είχε ως ξεκάθαρη επιδίωξη την αποκατάσταση του προφίλ της και την ταυτόχρονη αποδόμηση σημαντικών εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου που ήρθαν σε αντιπαράθεση μαζί της (όπως οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Κώστας Σημίτης).

«Ηθελε να αυτολανσαριστεί ως μια προσωπικότητα συγκρουσιακή με το παλαιοκομματικό κατεστημένο», τονίζουν πρόσωπα που συνεργάστηκαν με τη σύζυγο του Θόδωρου Αγγελόπουλου την περίοδο της Ολυμπιακής προετοιμασίας, εξηγώντας το περιεχόμενο των αντίστοιχων κεφαλαίων του «My Greek Drama».

Μάλιστα, από ό,τι φαίνεται, οι θαυμαστές της κυρίας Αγγελοπούλου προέρχονται από όλο το πολιτικό φάσμα. Ενα από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη που ανήκουν στο fan club της είναι και ο πρώην «γαλάζιος» υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος σε ανύποπτη στιγμή είχε προτείνει ανοικτά τη «Lady G» για τον δημαρχιακό θώκο της Αθήνας, γεγονός που είχε προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στους κόλπους της συγκυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Φυσικά, πέραν του πάλαι ποτέ ισχυρού δικομματισμού, η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη απέκτησε από το 2012 και μετά ένα ευρύ δίκτυο συνομιλητών και στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας προφανώς τη δυναμική που ανέπτυσσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καθοριστικός παράγοντας στην προσέγγισή της με την Κουμουνδούρου υπήρξε ο γιος της, Παναγιώτης, που ως γνωστόν έχει εκφράσει επανειλημμένως και δημοσίως τη στήριξή του στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ έχει δώσει το «παρών» και σε κομματικές εκδηλώσεις.

Ως εκ τούτου, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά το ιδεολογικοπολιτικό του υπόβαθρο, θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να συναινέσει ή ακόμη και να προτείνει την κυρία Αγγελοπούλου για το ύπατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, στέλνοντας μέσω της κίνησης αυτής μήνυμα και προς τον επιχειρηματικό κόσμο.

Για την ιστορία και μόνο, σημειώνεται πως ο βασικός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της «Lady G» και της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι άλλος από τον στενότερο συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα και διευθυντή του γραφείου του, Νίκο Παππά, γεγονός που αν μη τι άλλο έχει ιδιαίτερη σημειολογική σημασία.

Αν η Κουμουνδούρου θεωρήσει ότι θα έχει πιο μεγάλες πιθανότητες για την αυτοδυναμία, αν οι εκλογές δεν συνδεθούν με τη διαδοχή Παπούλια, δεν αποκλείεται η κ. Αγγελοπούλου να είναι ένα από τα ονόματα που θα πέσουν στο τραπέζι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η περίπτωσή της καλύπτει ένα μέρος της κοινωνίας που βλέπει ακόμη με επιφύλαξη τον πολιτικό λόγο του κ. Τσίπρα.

Βούτυρο στο ψωμί της τα αλισβερίσια

Ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος για τις διαθέσεις έναντι της συζύγου του κ. Θεόδωρου Αγγελόπουλου στο στρατόπεδο της Ν.Δ. Αιτία (μεταξύ άλλων) η συλλήβδην αρνητική άποψη του περιβάλλοντος Καραμανλή για τη «σιδηρά κυρία» των Ολυμπιακών Αγώνων, το βιβλίο της οποίας και οι αναφορές της στον πρώην πρωθυπουργό έριξαν λάδι στη φωτιά.

«Είναι μάλλον χλωμό ο Σαμαράς να ρισκάρει με μια τέτοια επιλογή, που, εκτός της οργής του Καραμανλή, θα προκαλούσε και διαφόρων ειδών περίεργους συνειρμούς», σημειώνουν πρόσωπα πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου.

Πάντως, δεν είναι λίγοι αυτοί που διαμηνύουν πως η τροπή που έχουν πάρει οι διεργασίες για την εξεύρεση των 180 ψήφων που θα χρειαστούν για να εκλεγεί νέος ένοικος στην Ηρώδου Αττικού, με το συνεχές και παντός είδους αλισβερίσι, καθώς και οι αντίστοιχες καταγγελίες (όπως αυτές περί εξαγοράς βουλευτών), αποτελούν βούτυρο στο ψωμί των σχεδιασμών της κ. Αγγελοπούλου.

Στον αντίποδα, ακόμη και τα φίλα προσκείμενα στη «Lady G» πολιτικά στελέχη παραδέχονται πως το περιεχόμενο των εμφανίσεών της τους τελευταίους μήνες μάλλον έβλαψε παρά λειτούργησε θετικά στην πληγωμένη (από τα οικονομικά ευτράπελα της Ολυμπιάδας) υστεροφημία της.

«Δυστυχώς για εκείνη, έβγαλε προς τα έξω μια αλαζονική διάθεση», υπογραμμίζουν οι εν λόγω κύκλοι, που θεωρούν άστοχες και τις διαρροές περί πρόθεσής της να εμπλακεί εκ νέου στον χώρο των media, στο πλαίσιο της επιθυμίας της να δώσει και πάλι στίγμα στον δημόσιο βίο της χώρας.

Διαβάστε τι καψόνι έκαναν στη Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.