Θρήνος για τον Ματθαίο Μάντζιο: ο ήρωας πυροσβέστης του Παλαιού Φαλήρου ετοιμαζόταν να…

Ποιος ήταν ο πυροσβέστης Ματθαίος Μάντζιος;

Θλιψη στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η είδηση της απώλειας του ηρωϊκού 33χρονου πυροσβέστη, Ματθαίου Μάντζιου που βύθισε σε βαρύ πένθος την οικογένεια, την αρραβωνιαστικιά του, τους φίλους και συναδέλφους του.

Ο Ματθαίος Μάντζιος “έπεσε” στον καθήκον, όταν με αυτοθυσία προσπάθησε να σώσει μια γυναίκα, που βρισκόταν εγκλωβισμένη στις φλόγες σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας στο Παλαιό Φάληρο.

Όπως ανέφεραν συνάδελφοί του πυροσβέστες «Ο Ματθαίος Μάντζιος ετοιμαζόταν να παντρευτεί, ετοιμαζόταν να ζήσει ένα όμορφο ταξίδι και να κάνει το όνειρό του για οικογένεια πραγματικότητα. Η Μαρία -έτσι λένε την αρραβωνιαστικιά του- ήταν για εκείνον ο έρωτας που τον καθόρισε. Ήταν μαζί για πολύ καιρό, μένανε μαζί ως κανονικό ζευγάρι δε μας προκάλεσε εντύπωση ότι μπήκαν αμέσως στη λογική του να παντρευτούν άλλωστε ταίριαζαν καταπληκτικά», θα πει ένας εκ των φίλων του άτυχου νεαρού πυροσβέστη ο οποίος θα συμπληρώσει με βουρκωμένα τα μάτια του: «Η Μαρία όταν το έμαθε κατέρρευσε. Μα το φαντάζεστε; Να ετοιμάζεσαι να ανοίξεις σπίτι, να παντρευτείς σε λίγο καιρό και ξαφνικά να μαθαίνεις ότι ο άνθρωπός σου έχει φύγει από τη ζωή; Και τους γονείς; Να μάθουν ότι το παλικάρι τους δε ζει; Πώς να βρεις τη δύναμη να τους ανακοινώσεις; κάτι τέτοιο; Πώς; Και τι να πεις; Ο γιος σας δε ζει πια; Επειδή έπεσε στο καθήκον;».

Τέλος, συγκλονισμένοι από τον χαμό του Ματθαίου Μάντζιου, οι συνάδελφοί του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλλιθέας τόνισαν “Είμαστε μουδιασμένοι, παγωμένοι, δε μπορούμε ακόμη να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι μαζί μας πια. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα είναι γεμάτα ένταση και είναι -φαντάζομαι- απολύτως λογικό. Χάσαμε ένα φίλο, όλοι φιλαράκια είμαστε εδώ μέσα. Όλοι είμαστε ο ένας για τον άλλο, δε μπορείτε να καταλάβετε για τη σχέση μιλάμε. Και ξαφνικά εκεί που είσαι μια χαρά γελάς, συζητάς, ακούς το φιλαράκι σου να λέει διάφορα για ποδόσφαιρο μπάσκετ για τα σχέδιά του που αφορούσαν στον επικείμενο γάμο του εκεί η γραμμή επικοινωνίας τελειώνει. Πήγε να σώσει μία γυναίκα έχασε τη ζωή του πάνω στο καθήκον. Δεν ξέρω τι να πω, τα συμπεράσματα δικά σας».

Διαβάστε πώς ξέσπασε φωτιά στο Παλαιό Φάληρο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.