Μουντομπάσκετ 2014, Ελλάδα – Κροατία: σούπερ Εθνική και πανηγυρική πρόκριση

Μια απίστευτη νίκη κέρδισε η Ελλάδα έναντι της Κροατίας στο Μουντομπάσκετ 2014.

Δυνατή εμφάνιση έκανε στο σημερινό παιχνίδι έναντι της Κροατίας, η Εθνική Ελλάδος για το Μουντομπάσκετ 2014.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Κροατία να ψάχνει τον Άντε Τόμιτς, ενώ η Εθνική Ελλάδος με τον Πρίντεζη προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα στην αμυντική λειτουργία της Κροατίας. Οι διεθνείς μας μετά το πρώτο δίλεπτο, όπου οι Κροάτες μπήκαν δυνατά με αιχμή τον Καλάθη κατάφερε να προηγηθεί με 10-6.

Στη συνέχεια, οι διεθνείς παίκτες της Ελλάδας διατήρησαν το προβάδισμα στο σκορ τους και με τον Πρίντεζη να αυξήσουν την διαφορά στους 6 πόντους (12-6). Ο Λαφαγιέτ με τρίποντο μείωσε σε 12-9 και ο Σίμον έφερε την Κροατία στον πόντο (12-11). Το σερί (6-0) ολοκληρώθηκε με 1/2 βολές του Μπογκντάνοβιτς (12-12) για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο του ματς με 16-14, έπειτα από καλάθι του Γιάννη Μπουρούση.

Τα δεκάλεπτα συνεχίστηκαν έτσι, για το Ελλάδα – Κροατία στο Μουντομπάσκετ 2014, με αποκορύφωμα το τέταρτο και τελευταίο 10λεπτο, στο οποίοι οι Κροάτες προσπάθησαν να ισορροπήσουν το ματς, αλλά οι διεθνείς μας έβρισκαν λύσεις και διατηρούσαν σε διψήφια επίπεδα την διαφορά (55-42 στο 32′). Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς με εύστοχο σουτ τριών πόντων μείωσε, αλλά ο Καϊμακόγλου αύξησε και πάλι την διαφορά στους 15 πόντους (60-45). Οι παίκτες του Ρέπεσα συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και με τον Λαφαγιέτ πλησίασαν στους δέκα πόντους με τον Φώτη Κατσικάρη να παίρνει τάιμ άουτ.

Ο Ντάριο Σάριτς μείωσε σε 63-53, με την Κροατία να παίζει στη συνέχεια ζώνη. Ο Γιάννης Μπορούσης στο 35ο λεπτό του αγώνα ανέβασε και πάλι την διαφορά για να μειώσει ο Σάριτς με σουτ τριών πόντων σε 64-56 στο 36ο λεπτό του ματς. Οι διεθνείς μας πήραν και πάλι το προβάδισμα στο σκορ για να φτάσουν στην τέταρτη νίκη τους στο Μουντομπάσκετ.

Το παιχνίδι έληξε με 76 – 65 υπέρ της Ελλάδας γεγονός, που έκανε όλη τη χώρα να πανηγυρίζει για την απίστευτη νίκη της Εθνικής μας!

Διαβάστε ποιες οι αναμετρήσεις Ελλάδας – Κροατίας στο Μουντομπάσκετ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.