Νίκος Ρωμανός: γιατί αρνήθηκε τη βράβευση του

Γιατί αρνήθηκε να λάβει το βραβείο του ο Νίκος Ρωμανός;

Σε πολύ δυσάρεστη και αμήχανη θέση βρέθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, όταν επισκέφθηκε τις φυλακές Αυλώνας, όπου και κρατείται ο 18χρονος Νίκος Ρωμανός.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου μετέβη στις εν λόγω φυλακές, προκειμένου να συγχαρεί τους τέσσερις νεαρούς κρατουμένους – ανάμεσά τους και ο Νίκος Ρωμανός – που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις και να τους απονείμει το σχετικό βραβείο των 500 ευρώ.

Ωστόσο, προς έκπληξη του Υπουργού Δικαιοσύνης, ο Νίκος Ρωμανός, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και κατάφερε να εισαχθεί στο ΤΕΙ Αθήνας δεν καταδέχτηκε να παραλάβει το έπαθλό του.

«Δεν θα παραλάβει τον έπαινο και το έπαθλο των 500 ευρώ, καθώς αν προχωρούσε στη συγκεκριμένη ενέργεια θα ερχόταν σε αντίθεση με τις αξίες που πρεσβεύει» τόνισε ο διευθυντής του σχολείου των φυλακών Πέτρος Δαμιανός για λογαριασμό του Νίκου Ρωμανού.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε: «Η πολιτεία δεν κάνει διακρίσεις στα θέματα σπουδών. Είναι αξιέπαινος που ακολούθησε τις συμβουλές των δασκάλων του και εργάστηκε σκληρά για να πετύχει την εισαγωγή του σε σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Διαβάστε την προκλητική επιστολή του Νίκου Ρωμανού από τη φυλακή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.