Αϋπνία: ποιες 8 τροφές θα σας βοηθήσουν να… ξανακοιμηθείτε

Ποιες τροφές καταπολεμούν την αϋπνία;

Πολλοί είναι εκείνοι, που ταλαιπωρούνται από αϋπνίες, ενώ στην πλειονότητά του είναι αυτοί, που λατρεύουν τον… καφέ!

Ωστόσο, υπάρχουν 8 τροφές, που σύμφωνα με μελέτες, βοηθούν στην καταπολέμηση της αϋπνίας.

Διαβάστε ποιες 8 τροφές καταπολεμούν την αϋπνία:

Μέλι: Δυο κουταλάκια του γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι ζεστό γάλα ή ένα φλιτζάνι τσάι, περίπου μία ώρα πριν το βραδινό ύπνο, μπορούν να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε. Το μέλι μετριάζει τη νευρικότητα και βοηθάει στη χαλάρωση και την απόλαυση ενός εποικοδομητικού ύπνου.

Μπανάνες: Οι μπανάνες είναι πηγή καλίου, ένα μέταλλο που παίζει σημαντικό ρόλο στο πόσο βαθύς θα είναι ο ύπνος σας. Επιπλέον, είναι πλούσιες σε τρυπτοφάνη και μαγνήσιο, τα οποία είναι γνωστά για την ηρεμιστική τους δράση.

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί – και κυρίως τα καρύδια – ανεβάζουν τα επίπεδα σεροτονίνης στον οργανισμό, μίας ορμόνης που παράγει ο εγκέφαλος όταν αισθανόμαστε ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι. Επίσης, αποτελούν πηγή τρυπτοφάνης και μαγνησίου.

Γιαούρτι: Όπως όλα τα γαλακτοκομικά, το γιαούρτι είναι πλούσιο σε ασβέστιο, το οποίο είναι απαραίτητο για την αύξηση των επιπέδων τρυπτοφάνης και μελατονίνης, δύο υπναγωγών ορμονών που παράγει ο οργανισμός. Καταναλώστε λίγο γιαούρτι το απόγευμα και τεστάρετε την αποτελεσματικότητά του!

Κεράσια: Άλλο ένα προϊόν που μπορεί να προκαλέσει υπνηλία, τουλάχιστον το καλοκαίρι που είναι η εποχή τους… Ο λόγος είναι ότι περιέχουν μελατονίνη. Μπορείτε να τα καταναλώσετε φρέσκα ή και να πιείτε ένα ποτήρι χυμό, πριν απολαύσετε έναν κάλο ύπνο.

Ροφήματα από βότανα: Τα βότανα είναι θαυματουργά όταν πρόκειται για διαταραχές ύπνου. Το μαύρο και το πράσινο τσάι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη και θα πρέπει να αποφεύγονται το βράδυ, ωστόσο το χαμομήλι χρησιμοποιείται πολύ συχνά από τους θεραπευτές για την καταπολέμηση της νευρικότητας και της αϋπνίας. Ένα φλιτζάνι χαμομήλι ή μέντα μπορεί να προσφέρει ένα βαθύ και ξεκούραστο ύπνο.

Σταφύλι: Το σταφύλι, όπως και τα κεράσια, είναι πλούσιο σε μελατονίνη και μπορεί να ρυθμίσει το ρολόι μας, βοηθώντας μας να κοιμόμαστε και να ξυπνάμε τακτικά και σε κύκλο. Κάποια κρασιά από συγκεκριμένες ποικιλίες σταφυλιού μπορεί επίσης να περιέχουν μελατονίνη, ωστόσο το αλκοόλ θα πρέπει να αποφεύγεται γιατί δυσκολεύει τον ύπνο. Γι’ αυτό το λόγο, οι ειδικοί προτείνουν να αντικαταστήσετε ένα ποτήρι κρασί το βράδυ με την κατανάλωση φρέσκου σταφυλιού.

Αυγά: Ακόμη μία τροφή που περιέχει τρυπτοφάνη. Η ιδανική συνταγή αποτελείται από αυγά ποσέ ή και βραστά με τη συνοδεία λαχανικών, λίγες ώρες πριν τον ύπνο.

Διαβάστε ποιες τροφές έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από εσάς.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.