Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα έως 400 ευρώ: πότε θα δοθεί και σε ποιους Δήμους

Πότε ξεκινά το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα; Διαβάστε σε ποιους δήμους θα δοθεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Στις 14 Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί η εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε 13 Δήμους της χώρας.

Όπως δήλωσε για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στη Βουλή, το μέτρο θα καλύψει και τους ανασφάλιστους υπερήλικες, καθώς στον υπολογισμό του συνολικού πραγματικού εισοδήματος ΔΕΝ θα περιλαμβάνονται τα αναπηρικά και τα προνοιακά επιδόματα.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, ως πραγματικό εισόδημα υπολογίζεται το συνολικό καθαρό πραγματικό εισόδημα των τελευταίων 12 μηνών μετά την αφαίρεση των φόρων, των εισφορών για κοινωνική ασφάλιση, της εισφοράς αλληλεγγύης καθώς και το εισόδημα που απαλλάσσεται από τον φόρο ή φορολογείται με ειδικό τρόπο.

Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ξεκινά από τα 200 ευρώ τον μήνα για ένα άτομο και φθάνει στα 400 ευρώ τον μήνα για οικογένεια με δύο ανήλικα τέκνα. Για τα περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια κάντε κλικ ΕΔΩ.

Οι 13 δήμοι που επιλέχθηκαν αρχικά για την εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος είναι οι εξής: Δράμας, Εδεσσας, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Λευκάδας, Μεσολογγίου, Χαλκίδας, Καλλιθέας, Μαλεβιζίου, Τρίπολης, Σύρου, Σάμου.

Διαβάστε τα ποσά με βάση την οικογενειακή κατάσταση (ετήσια) για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.