Σερβία-Αλβανία: η σημαία της Μεγάλης Αλβανίας και το… ελικοπτεράκι [video]

Ποια η μεγάλη πρόκληση της Αλβανίας; Πού σήκωσαν τη σημαία της… παραμορφωμένης “Μεγάλης Αλβανίας“;

Χαμός έγινε στον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβία – Αλβανία, από τον οποίο δεν έλειψαν ούτε οι πολιτικές – εθνικιστικές αντιδράσεις.

Είναι γνωστό, πως οι δύο χώρες βρίσκονται σε άγρια κόντρα, η οποία βαστά ήδη από τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου, ωστόσο, η… μπάλα φαίνεται πως πήρε και την Ελλάδα.

Κι ενώ το κλίμα ήταν ήδη ηλεκτρισμένο, η χαριστική βολή με την εμφάνιση στο γήπεδο ενός μικρού τηλεκατευθυνόμενου ελικοπτέρου που «κουβαλούσε» τη σημαία της λεγόμενης «Μεγάλης Αλβανίας».

Μάλιστα, οι εθνικιστές δεν δίστασαν να συμπεριλάβουν στα σύνορα της χώρας, που ονειρεύονται ακόμα και την Ελλάδα, καθώς στη σημαία της Μεγάλης Αλβανίας συμπεριλαμβάνονται η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία και η Κέρκυρα.

Η εξωφρενική αυτή πρόκληση των Αλβανών έγινε μάλιστα, και πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ, ενώ ορισμένα από αυτά όπως το CBCsports και στο Skysports αναφέρονται και στις περιοχές που περιλαμβάνει ο χάρτης της «Μεγάλης Αλβανίας».

«Το αεροπλανάκι έκανε περάσματα πάνω από τον αγωνιστικό χώρο… σέρνοντας μια αλβανική σημαία και το χάρτης της «Μεγάλης Αλβανίας» όπου εντός των συνόρων περιλαμβάνονται εδάφη τη σημερινής Αλβανίας, το Κοσσυφοπέδιο, η Σερβία, το Μαυροβούνιο, η ΠΓΔΜ και κάποιες περιοχές της Βορείου Ελλάδος. Επίσης, στο χάρτη απεικονίζονταν δυο Αλβανοί εθνικιστές ο Ισμαήλ Κεμάλι, ο οποίος κήρυξε την ανεξαρτησία της Αλβανίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το1912 ο Ισα Μπολετίνι, ένας Αλβανός μαχητής κατά των Τούρκων», γράφει χαρακτηριστικά το καναδικό μέσο ενημέρωσης.

Δείτε τα βίντεο από τον αγώνα Σερβία – Αλβανία:


Δείτε το βίντεο με τα άγρια επεισόδια στον αγώνα Σερβία – Αλβανία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.