Απίστευτα κιτς και παλιομοδίτικη η νέα διαφήμιση του ΕΟΤ [φωτο, video]

Δείτε την τραγική διαφήμιση του ΕΟΤ.

Τη διαφήμιση του ΕΟΤ παρουσίασε η υπουργός τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στην παγκόσμια έκθεση, World Travel Market (WTM) στο Λονδίνο, που έχει ξεκινήσει από τις 3 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 6.

Η εν λόγω διαφήμιση του ΕΟΤ χαρακτηρίστηκε τουλάχιστον απαράδεκτη και κιτσς, ενώ το θέμα της ήταν το εξής:

Μανχάταν, βράδυ. Ένας μεσήλικας σε κάποιον υπερπολυτελή ουρανοξύστη κάθεται στο γραφείο του και αναπολεί το ταξίδι του στην Ελλάδα. Κάποια στιγμή κρατά μια πέτρα και ξεκινά την ιστορία του με αφορμή πως την βρήκε και την πήρε μαζί του από ένα νησί στην μακρινή Αμερική. Στη συνέχεια, περιπλανιέται στο γραφείο όπως συνεχίζει την ιστορία και πλησιάζει ένα φουτουριστικό μηχάνημα, με τα χείριστα γραφικά, που θα μπορούσε να δει ένας θεατής και βλέπει φωτογραφίες που είχε τραβήξει από την Ελλάδα.

Το βίντεο έχει μερικά πολύ όμορφα πλάνα τραβηγμένα από ελικόπτερο, που ο σκηνοθέτης αντί να προτιμήσει τον νατουραλισμό τα καταστρέφει βάζοντας με γραφικά αγάλματα αρχαίων θεών ωθώντας τη διαφήμιση του ΕΟΤ να γίνει εθνικιστικά κιτς. Η μουσική είναι μια περίεργη πολυσύνθετη μίξη ηλεκτρονικής και παραδοσιακής κάνοντας αρκετά άσχημο αισθητικά και αδιάφορο αυτό που βλέπουμε.

Το κερασάκι στην τούρτα όμως, στη διαφήμιση του ΕΟΤ βρίσκεται στο τέλος, το οποίο είναι πολύ χειρότερο! Μετά από τον καταιγισμό της αρχαίας Ελλάδας που έχει ο θεατής έρχεται να ολοκληρωθεί με την ανιστόρητη και αντιεπιστημονική αντίληψη της συνύπαρξης του αρχαιοελληνικού πνεύματος με τον ελληνοχριστιανισμό. Ανάλογη αντίληψη έχουν οι υπερσυντηρητικοί κύκλοι και η ακροδεξιά.

Ο πρωταγωνιστής μετά την εξύμνηση των αρχαιοτήτων, αποκαλύπτει πως την πέτρα (ή και αρχαίο) που βρήκε στην αρχή την έκανε καντηλάκι για το γραφείο του και ο σκηνοθέτης πάλι με γραφικά κολλάει στο πλάνο ένα απομακρυσμένο ξωκλήσι και συνδέει αρχαία Ελλάδα με Χριστιανισμό.

Σημειώνεται, δημιουργοί για το βίντεο του ΕΟΤ είναι ο παραγωγός και σκηνοθέτης Αντώνης Θεοχάρης Κιούκας και ο καθηγητής αρχαιολογίας του Πανεπιστιμίου Κρήτης και διευθυντής του Μουσίου Κυκλαδικής τέχνης της Αθήνας, Νικόλαος Σταμπολιδης.

Δείτε τις φωτογραφίες από τη διαφήμιση του ΕΟΤ:

Δείτε τη διαφήμιση του ΕΟΤ:

Διαβάστε την απάντηση της Κατερίνας Στανίση για τη διαφήμιση του Jumbo.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.