Ποιος επιχειρηματίας άφησε 6 εκατ. ευρώ και 5 ακίνητα στην Εκκλησία

Ποιος επιχειρηματίας άφησε 6 εκατομμύρια ευρώ και 5 ακίνητα στην Εκκλησία και τι ζήτησε από την Εκκλησία;

Προκαλεί μεγάλη εντύπωση το ποσό που επέλεξε να αφήσει στην τοπική εκκλησία ένας επιχειρηματίας από το Ρέθυμνο της Κρήτης, όταν έφυγε από τη ζωή.

Πρόκειται για το ποσό των 6.000.000 ευρώ, καθώς και πέντε ακίνητα, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της διαθήκης του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας cretapost.gr, ο Γιώργος Τσικόγιας είναι ο επιχειρηματίας που επέλεξε την Μητρόπολη Ρεθύμνου ως μοναδική κληρονόμο στην διαθήκη του.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος στον τοπικό Τύπο, οι τραπεζικές καταθέσεις που είχε στο όνομά του ο επιχειρηματίας Γιώργος Τσικόγιας αγγίζουν τα 6 εκατομμύρια ευρώ ενώ είχε και πέντε ακίνητα εκ των οποίων τρία είναι καταστήματα στην πόλη, ένα σπίτι και ένα χωράφι.

Ήδη ένας δικηγόρος ερευνά τα επιμέρους σημεία της διαθήκης και την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου αναμένεται ο κ. Ευγένιος να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσει το κοινό.

Ο Γιώργος Τσικόγιας διατηρούσε για χρόνια ηλεκτρολογικό κατάστημα στο κέντρο του Ρεθύμνου, ενώ δεν είχε κάνει οικογένεια.

Ο επιχειρηματίας δεν είχε ούτε αδέλφια και σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, ο πιο κοντινός συγγενείς του ήταν ένας πρώτος ξάλερφός του, στην ίδια περίπου ηλικία με τον ίδιο.

Τα τελευταία χρόνια, ο 90χρονος είχε αρκετά προβλήματα υγείας και είχε έρθει κοντά στην εκκλησία η οποία και τον φρόντιζε μέχρις ότου άφησε την τελευταία του πνοή πλήρης ημερών, πριν από 2 μήνες περίπου.

Ο Γιώργος Τσικόγιας είχε ήδη εκφράσει την επιθυμία, από την διακονία του μακαριστού Μητροπολίτη Άνθιμου, να χρηματοδοτήσει την ανακατασκευή του κτιρίου στον Τίμιο Σταυρό.

Πρόκειται για ένα κτίριο που στέγαζε τον Σύλλογο “Αγάπη” και βρισκόταν σε κακή κατάσταση με πολλά στατικά προβλήματα με αποτέλεσμα να εκκενωθεί πρόσφατα.

Ο ίδιος είχε ήδη χρηματοδοτήσει την μελέτη ενώ είχε αναφέρει ότι θα έδινε ακόμα 1,8 εκατομμύρια ευρώ για την ανακατεσκευή του κτιρίου αλλά και επιπλέον χρήματα για τη λειτουργία.

Το μόνο που ήθελε ως αντάλλαγμα ήταν η εκκλησία να τον φροντίσει όταν εκείνος δεν θα μπορούσε να αυτοεξυπηρετηθεί αλλά και ν’ αναλάβει την κηδεία του όταν θα πέθαινε, όπως και έγινε.

Διαβάστε ποιος γνωστός επιχειρηματίας χαρακτήρισε ψευδή δημοσιεύματα για τα πόσα χρήματα είχε δηλώσει.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.