Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας 2015: πώς θα ψηφίσουν Πολύδωρας, Ψαριανός και Καπερνάρος

Ποιοι λένε ποιοι λένε “ναι” και ποιοι “όχι” στην Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας;

Οι πιθανότητες για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας αυτή τη στιγμή είναι αρκετά μειωμένες. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν σενάρια που διακινούνται στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου και αναφέρουν κινήσεις ματ που θα γίνουν από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλο οι οποίες να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία της προεδρικής πλειοψηφίας.

“Η πραγματική αριθμητική θα γίνει μετά τις 22 Δεκεμβρίου” ανέφερε χθες στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού ο όποιος έχει ειδικό ρόλο στην εύρεση των 180 στην Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει η άποψη στο Μέγαρο Μάξιμου ότι τα ναι μπορούν να φτάσουν τα 174 χωρίς να βάζουν μέσα τους Ανεξάρτητους προερχόμενους από τη Χ.Α. Μπούκουρα και Αλεξοπουλο.

Η πίεση των αγορών, η άνοδος των spreads, η προοπτική κατάρρευσης του χρηματιστηρίου αλλά και σενάρια που θα επαναφέρουν την προοπτική του Grexit σε συνδυασμό με δημοσκοπήσεις που θα θέλουν τους πολίτες να τάσσονται κατά των πρόωρων εκλογών είναι το κλίμα στο οποίο επενδύει η κυβέρνηση για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας στην τρίτη ψηφοφορία.

Το δίλημμα το έθεσε και ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην ΕΣΕΕ υπογραμμίζοντας ότι “ αντιπολίτευση ζητάει εκλογές. Η κοινωνία δεν θέλει εκλογές. Οι αγορές – μέσα κι έξω από τη Χώρα – δεν θέλουν εκλογές. Το ζήτημα πια είναι στα χέρια των βουλευτών. Τα χρηματιστήρια πέφτουν συνεχώς τις δύο τελευταίες μέρες”

Από την άλλη κυκλοφορεί έντονο και το σενάριο αντικατάστασης της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα στην τρίτη ψηφοφορία προκείμενου να προταθεί ο Φωτης Κουβέλης ή μια γυναίκα.

Τέλος σε αυτό το σενάριο έβαλε πάντως ο πρωθυπουργός αποδίδοντας τα σενάρια αυτά στην αξιωματική αντιπολίτευση και υπογραμμίζοντας ότι “σας το λέω καθαρά: θα είναι υποψήφιος ο Σταύρος Δήμας και στις τρεις ψηφοφορίες! “

Μέχρι αυτή τη στιγμή αυτή που έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν ψηφίζουν και είναι στο <ΟΧΙ> είναι οι : Οδυσσέας Βουδούρης, Ραχήλ Μακρη, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Θεοδώρα Τζακρη, Θεόδωρος Παραστατιδης.

Στο πιθανό “ΟΧΙ”: Μίμης Ανδρουλάκης, Μαρκος Μπολαρης, Πάρις Μουτσινας,

Στο πιθανόν “ΝΑΙ” : Πετρος Τατσοπουλος, Βασιλης Καπερναρος, Κατερίνα Μαρκου, Χρυσοβαλαντης Αλεξοπουλος, Σταθης Μπούκουρας, Βασιλης Οικονόμου.

Στα σίγουρα “ΝΑΙ” συγκαταλέγονται: Παναγιωτης Μελας, Γιωργος Νταβρης, Κώστας Γιοβανοπουλος, Γιαννης Κουρακος, Χρηστος Αηδονης, Σπυρος Λυκούδης, Γρηγορης Ψαριανός.

Αυτοί που μέχρι στιγμής παραμένουν χωρίς να έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους είναι οι: Μικα Ιατριδη, Βυρων Πολυδωρας και Γιωργος Κασαπιδης.

Πάντως οι κρίσιμες μάζες που θα δώσουν την στην Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας προέρχονται από τις Κ.Ο των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ και είναι εκείνοι που θα κληθούν να αποφασίσουν αν θα εκλεγεί νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή θα οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές.

Διαβάστε ποια ονόματα θα κρίνουν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και τι δείχνουν οι αριθμοί για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας το 2015.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.