Καιρός Πρωτοχρονιά: Παγετός στην Ελλάδα, χιόνια και μέσα στην Αθήνα

Πώς αναμένεται να είναι ο καιρός την Πρωτοχρονιά;

Με τσουχτερό κρύο και παγετό σε πολλά σημεία της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και χιόνια ακόμη και στα βόρεια της Αττικής αποχαιρετά τη χώρα το 2014.

Το θερμόμετρο στη Φλώρινα δείχνει -11 βαθμούς Κελσίου, στην Κοζάνη και στα Γρεβενά -7, στην Καστοριά -6, στη Θεσσαλονίκη, στις Σέρρες στην Αλεξανδρούπολη -1, ενώ στην Καβάλα ο υδράργυρος έχει πέσει στους 2 βαθμούς Κελσίου.

Στη νότια Χαλκιδική σημειώνονται χιονοπτώσεις που αναμένεται να επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή από το μεσημέρι, ενώ χιόνια αναμένονται περιφερειακά της Θεσσαλονίκης και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι χιονοπτώσεις και ο παγετός έχουν προκαλέσει προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας.

Έντονη είναι η χιονόπτωση αυτήν την ώρα στα Βίλια Αττικής και η κυκλοφορία των οχημάτων -από το 25ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θηβών- γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες και από το 22 χλμ. της Λ. Πάρνηθος προς το Καζίνο, όπου σημειώνεται πυκνή χιονόπτωση.

Λόγω χιονόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Π.Ο. Πεντέλης – Ν. Μάκρης από το ύψος του Σ.Ν. Πεντέλης 414 έως τη διασταύρωση Αγ. Πέτρου.

Στο μεταξύ, σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων για την υποστήριξη των αστέγων, λόγω των προβλέψεων για επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και αύριο, παραμονή Πρωτοχρονιάς, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προβλέπει χιονοπτώσεις στα ορεινά, ημιορεινά και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά και χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό στα βόρεια.

Στα δυτικά αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές, χιονιά στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, ενώ οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα φτάνουν πιθανόν τοπικά τα 10 μποφόρ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.