“Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα σε λίγες μέρες”: η φράση του Τσίπρα που προκάλεσε χαμό

Ποια ήταν η φράση του Αλέξη Τσίπρα που προκάλεσε χαμό κατά την προεκλογική του ομιλία στη Ρόδο;

Σε ένα προκλητικό λογοπαίγνιο επιδόθηκε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την προεκλογική του ομιλία στη Ρόδο Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα , λένε μερικοί. Λοιπόν ναι. Ιδού η Ρόδος. Και το πήδημα σε λίγες μέρες, με την ώθηση του ελληνικού λαού. Με τη δική σας ώθηση».

Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε αμέσως με ανακοίνωσή της: «Ο κ. Αλέξης Τσίπρας δεν παίζει μόνο με την Ευρώπη. Δεν παίζει μόνο με τους Έλληνες. Μας προσβάλλει όλους. Ντροπή!».

Και σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Αναγνώστου χαρακτήρισε «διχαστικό και ρεβανσιστικό παραλήρημα» την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Ρόδο: «Καλούμε τον κ. Τσίπρα να σταματήσει την διχαστική τακτική και τα ρεβανσιστικά κηρύγματα και παράλληλα να αποδοκιμάσει ρητά και κατηγορηματικά τους διάφορους «παρατρεχάμενους» και τους τραμπούκους οι οποίοι πρωταγωνιστούν σε φαινόμενα λεκτικής και ωμής βίας που δυναμιτίζουν προεκλογικά το πολιτικό κλίμα. Κανένας Έλληνας και καμιά Ελληνίδα δεν δίνουν το δικαίωμα στον κ. Τσίπρα να εκπέμπει διχαστικά μηνύματα που διαχέουν εκδικητικό πνεύμα στην κοινωνία. Ο κ. Τσίπρας ας ξανακούσει και ας διαβάσει τι ακριβώς είπε στη Ρόδο και ας προβληματισθεί. Αν βέβαια μπορεί…».

Σήμερα μέσω Twitter ο Γιάννης Μηλιός του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Όταν κάνεις ένα λάθος, το να το παραδέχεσαι και να σωπαίνεις, απαιτεί σύνεση, σεμνότητα και γενναιότητα, γίνεσαι και πιο συμπαθής».

Δείτε γιατί στη Γερμανία τρέμουν την επικράτηση ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές 2015 και ποιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!