Εκλογές 2015, νέα δημοσκόπηση: «ντέρμπι» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Ποια μικρά κόμματα συνθλίβονται. Τι ποσοστό ο Γ. Παπανδρέου

Τι δείχνει νές δημοσκόπηση για τον ΣΥΡΙΖΑ; Ποια μικρά κόμματα συνθλίβονται και τι ποσοστό εμπιστεύεται τον Γ. Παπανδρέου;

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Rass, για λογαριασμό του «Ελεύθερου Τύπου» δείχνει ότι τα μικρά κόμματα συνθλίβονται εξαιτίας της ακραίας πόλωσης και γι’ αυτό η διαφορά των δύο κομμάτων από τα υπόλοιπα είναι χαώδης.

Στη νέα δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί το προβάδισμα κατά 3,1%, έναντι του 3,4% που ήταν η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία στη δημοσκόπηση της Rass πριν από δέκα ημέρες.

Σύμφωνα με το imerisia.gr, η δημοσκόπηση καταγράφει ενίσχυση του δικομματισμού εξαιτίας της πόλωσης καθώς το άθροισμα των ποσοστών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά 6,9% αυξημένο, ενώ σημειώνεται μείωση των υπόλοιπων κομμάτων, καθώς κανένα δεν ξεπερνά το 5%.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,4%, η ΝΔ 27,3%, τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 4,8% και ακολουθούν το Ποτάμι (4,7%), η Χρυσή Αυγή (3,8%), το ΠΑΣΟΚ (3,5%), οι Ανεξάρτητοι Ελληνες (2,5%) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,4%), ενώ το 15,2% δηλώνει αναποφάσιστο.

Η έρευνα ασχολήθηκε και με το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, αν και όταν διεξήχθη δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα.

Το 6,1% απάντησε ότι σε περίπτωση που ο πρώην πρωθυπουργός δημιουργούσε κόμμα θα τον εμπιστευόταν. Η «δεξαμενή» του κ. Παπανδρέου βρίσκεται κυρίως στους ψηφοφόρους της ΕΛΙΑΣ και του ΠΑΣΟΚ, στην Κεντροαριστερά και το Κέντρο, στους πολίτες που έχουν αποφοιτήσει από την πρωτοβάθμια ή τριτοβάθμια εκπαίδευση, στους αυτοαποσχολούμενους και την κεντρική Ελλάδα.

Διαβάστε τι δείχνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις που φτάσανε στον Σαμαρά για τις εκλογές 2015.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.