BBC: δείτε πώς εξηγεί την έξοδο από το ευρώ με ένα σουβλάκι [video]

Δείτε το βίντεο με το πώς το BBC εξηγεί την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ με ένα σουβλάκι.

Τι πρόκειται να συμβεί στην Ελλάδα σε περίπτωση που οδηγηθεί σε έξοδο από τη ζώνη του ευρώ; Τι θα γίνει αν δεν επέλθει συμφωνία τελικά με τους δανειστές;

Με φωτεινό παράδειγμα έναν «γύρο» και ένα σουβλάκι ανά χείρας ο δημοσιογράφος του βρετανικού καναλιού BBC θέλει να δείξει στους τηλεθεατές του τι θα συμβεί στην Ελλάδα όταν οι πολίτες της δεν θα μπορούν να σηκώνουν χρήματα από τα ΑΤΜ, τι προβλήματα θα αντιμετωπίσουν στις συναλλαγές τους, αλλά και πώς θα γίνει η μετατροπή των ευρώ σε δραχμές.

Ο δημοσιογράφος τριγυρνά σε παραδοσιακά γυράδικα και προβάλλοντας τις ελληνικές λιχουδιές, «παγώνει» σε ασπρόμαυρο φόντο την εικόνα και περιγράφει με το σουβλάκι: «Η ελληνική οικονομία είναι σαν το γύρο. Αν σταματήσει να γυρίζει θα καεί…». Στο βίντεο του BBC απεικονίζονται πάλι σε ασπρόμαυρο φόντο πολίτες να προσπαθούν να σηκώσουν χρήματα από τα ATM, δίχως επιτυχία.

Δείτε το βίντεο με το πώς το BBC εξηγεί την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ με ένα σουβλάκι:

Διαβάστε ποιο είναι το νέο σχέδιο για την Ελλάδα από τους Γιούνκερ – Ντάισελμπλουμ και ποιοι δεν θα ψηφίσουν τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο Δημοκρατίας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.