Ποινικοί ή τρομοκράτες σκότωσαν τον αρχιφύλακα Μάκη Γκαλιμάνη στον Δομοκό;

Ποιοι και γιατί σκότωσαν τον αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, Μάκη Γκαλιμάνη;

Σπιθαμή-σπιθαμή, πόρτα-πόρτα, αλλά και κελί με κελί ερευνάται η ευρύτερη περιοχή του Δομοκού για τα κίνητρα των δολοφόνων του 47χρονου αρχιφύλακα των φυλακών υψίστης ασφαλείας Σεραφείμ Γκαλιμάνη, που έγινε χτες το απόγευμα έξω από το σπίτι του. Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. είναι γιγαντιαία.

Η Ασφάλεια και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής από την Αθήνα έφτασαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ στο σημείο της άγριας δολοφονίας του 47χρονου αρχιφύλακα Μάκη Γκαλιμάνη με καλάσνικοφ, αναζητώντας σε μια ολονύχτια επιχείρηση τα στοιχεία εκείνα που θα δείξουν αν πρόκειται για:

  • συμβολική δολοφονία ενάντια στη δημιουργία των συγκεκριμένων φυλακών
  • ή αν πρόκειται για ποινικούς που είχαν απειλήσει το θύμα.

Τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων στους κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της εκτέλεσης, τις τηλεφωνικές κλήσεις που έκανε και δέχθηκε τα τελευταία 24ωρα ο 47χρονος αρχιφύλακας Μάκης Γκαλιμάνης, αλλά και τα όσα θα καταθέσουν συγγενείς φίλοι και συνάδελφοι σου σωφρονιστικού υπαλλήλου περιμένουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να προχωρήσουν τις έρευνες.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν ενδείξεις και για τις δύο περιπτώσεις. Οι αρχές ψάχνουν δύο δράστες που διέφυγαν με ένα σκούρο Passat.

Παράλληλα προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι εκτελεστές προκειμένου να απομακρυνθούν από ο το χωριό Κουβέλα Στυλίδας και για το λόγω αυτό ερευνούν ενδελεχώς όλες τις κάμερες ρύθμισης κυκλοφορίας τόσο της εθνικής οδού, όσο και των καταστημάτων ή επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής. Μια διαδικασία όμως που απαιτεί πάρα πολύ χρόνο και δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγες ώρες.

Πάντως τόσο ποινικοί όσο και καταδικασμένοι για τρομοκρατία είχαν επανειλλημένως αντιδράσει στην δημιουργία αυτού του είδους φυλακών και εγκλισμού.

Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης σε δηλώσεις του είχε πει ότι οι φυλακές υψίστης ασφαλείας θα αποτελούσαν έναν απάνθρωπο χώρο κρατούμενων χωρίς κανένα κέρδος για την κοινωνία και τον σωφρονισμό. Πρόθεση δε της κυβέρνησης είναι το κλείσιμό τους.

Η τοπική κοινωνία πάντως, καθώς ο αρχιφύλακας Μάκης Γκαλιμάνης καταγόταν από την Λαμία είναι συγκλονισμένη όπως και η οικογένεια των σωφρονιστικών υπαλλήλων που θρηνεί ένα ακόμη θύμα. Ο αρχιφύλακας Μάκης Γκαλιμάνης ήταν χρόνια σωφρονιστικός υπάλληλος έχοντας εργαστεί πολλά χρόνια στον Κορυδαλλό και πρόσφατα ζήτησε να μεταφερθεί στο Δομοκό, κοντά στον τόπο καταγωγής του και το σπίτι του.

Σε δηλώσεις του και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, κ. Καρακίτσος είχε υποστηρίξει: «το περιμέναμε. Περιμέναμε ότι μετά το Μαλανδρίνο θα είχαμε και άλλο θύμα. Είχαμε προειδοποιήσει τις προηγούμενες ηγεσίες για την τραγική κατάσταση στις φυλακές, την απόλυτη εγκατάλειψη. Ζούμε μια κόλαση και εμείς και οι κρατούμενοι. Υπάρχει μια γενικευμένη στοχοποίηση των υπαλλήλων και κανείς δεν κάνεις τίποτα. Είχαμε επίσης πει ότι οι φυλακές υψίστης ασφαλείας δεν θα βοηθούσαν, δεν θα λύσουν το πρόβλημα. Το πρόβλημα στις φυλακές χρειάζεται δομικές και ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας. Χτες ένας ακόμη αθώος εργαζόμενος πέθανε».

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες και μαρτυρίες οι αναλυτές τόσο της Ασφάλειας, όσο και της Αντιτρομοκρατικής καταλήγουν στο συμπέρασμα πως πιθανότατα στη δολοφονία πήραν μέρος τρία άτομα. Ένας ήταν ο οδηγός του μαύρου Passat και οι δυο άλλοι ήταν αυτοί που πάτησαν τις σκανδάλες του Καλάσνικοφ και του πιστολιού. Στη συνέχεια απομακρύνθηκαν με το συγκεκριμένο όχημα που εγκατέλειψαν ή έκρυψαν σε συγκεκριμένο σημείο και με άλλα οχήματα απομακρύνθηκαν από την περιοχή της Λαμίας. Εκτός και αν διαθέτουν κρησφύγετο με κλειστό γκαράζ στην ευρύτερη περιοχή και έχουν λουφάξει εκεί.

Ποιοι, όμως, κρύβονται πίσω από την εκτέλεση του 47χρονου αρχιφύλακα Μάκη Γκαλιμάνη, πατέρα δυο ανηλίκων παιδιών;

Όλα δείχνουν πως κάποιοι προχώρησαν σ αυτή την ενέργεια λόγω της θέσης που κατείχε ο Μάκης Γκαλίμανης στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού.

«Ερευνούμε όλα τα ενδεχόμενα και πιθανά σενάρια. Από το να είναι οι δράστες άτομα του ένοπλου αντάρτικου πόλης, μέχρι ποινικοί αλλοδαποί ποινικοί που ήθελαν να τιμωρήσουν ή να στείλουν μήνυμα στους εργαζομένους της φυλακής» τονίζει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει «περιμένουμε από τις καταθέσεις των δικών του ανθρώπων να μάθουμε αν το θύμα του είπε εκμυστηρευτεί αν και ποιοι των απειλούσαν…».

Η υπόθεση χαρακτηρίζεται από το Αρχηγείο της Αστυνομίας ως άκρως σημαντική που πρέπει άμεσα να διαλευκανθεί και να εντοπιστούν οι δράστες. Τις έρευνες έχει αναλάβει το Ανθρωποκτονιών της Αθήνας, όμως, παρακολουθεί και συμμετέχει και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής.

Διαβάστε πώς εκτέλεσαν τον 47χρονο αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Μάκη Γκαλιμάνη στο «καρτέρι θανάτου».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.