Γιατί ο Γιάνης Βαρουφάκης έμεινε εκτάκτως στις Βρυξέλλες, τι συνέβη

Γιατί έμεινε στης Βρυξέλλες ο Γιάνης Βαρουφάκης;

Στις Βρυξέλλες «μετακόμισε» ήδη η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα του υπουργείου Οικονομικών, μεταφέροντας χαρτιά με στοιχεία που θα παρουσιάσει αύριο Τετάρτη στους εκπροσώπους των θεσμών για τα νέα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση και την τρέχουσα δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάνης Βαρουφάκης θα παραμείνει και την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, για συντονισμό των διαβουλεύσεων ελληνικών και ξένων κλιμακίων. Πηγές κοντά στον κύριο Βαρουφάκη έλεγαν δεν έχει νόημα αυτές ημέρες να πάνε κλιμάκια στην Αθήνα και πως διπλωματικά θα ήταν unfair.

Τις «εκτός έδρας» διαπραγματεύσεις ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας, στην παρούσα φάση, ο στενός συνεργάτης του Γιάνη Βαρουφάκη και πρόεδρος του ΣΟΕ, καθ. Γιώργος Χουλιαράκης, ο νέος γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής καθ. Νίκος Θεοχαράκης, η σύμβουλος του κυρίου Βαρουφάκη Έλενα Παναρίτη, ο σύμβουλος του αντιπροέδρου του κ.Δραγασάκη, Γιάννης Μάργαρης, αλλά και η γενική διευθύντρια Προϋπολογισμού και Θησαυροφυλακείου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Σταυρούλα Μηλιάκου.

Παρά την έντονη φημολογία ή τις πληροφορίες που εκπορεύονται από το εξωτερικό (Βρυξέλλες, Φραγκφούρτη Ουάσιγκτον) ότι ελεγκτές του ΔΝΤ ή και των ευρωπαϊκών θεσμών επιστρέφουν στην Αθήνα από αύριο, από το υπουργείο Οικονομικών και άλλες κυβερνητικές πηγές διέψευδαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Μάλιστα ελληνικές πηγές στις Βρυξέλλες τόνιζαν ότι θα ήταν διπλωματικά unfair να καταφτάνουν τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα, την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών και οι συνεργάτες του παραμένουν στις Βρυξέλλες.

Την Τετάρτη το βράδυ πιθανότατα ο Γιάνης Βαρουφάκης θα αναχωρήσει από τις Βρυξέλλες για το Παρίσι, όπου την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντής του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία.

Ενώ δεν έχει καταστεί γνωστό αν ο Γιάνης Βαρουφάκης θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό την Παρασκευή στις Βρυξέλες για την συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ –ο οποίος δεν φημίζεται πάντως ως ιδιαίτερα θετικά διακείμενος έναντι του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.

Διαβάστε ποιο το plan B του Γιάνη Βαρουφάκη για τις διαπραγματεύσεις και πώς οι επίτροποι της Κομισιόν χλεύασαν τον Βαρουφάκη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.