Αυτό είναι το σχέδιο «αράχνη» του Βαρουφάκη

Ποιο το σχέδιο «αράχνη» του Βαρουφάκη για να ξετρυπώσει φοροφυγάδες με «μυστικούς πράκτορες»;

Δίμηνες συμβάσεις θα υπογράφουν οι ερασιτέχνες Ράμπο που θα κυνηγούν τη φοροδιαφυγή. Σύμφωνα με το σχέδιο που ο Γ. Βαρουφάκης επεξεργαζόταν εδώ και καιρό και πρότεινε στους δανειστές, άνεργοι, φοιτητές, νοικοκυρές και… τουρίστες θα μπορούν να γίνονται μυστικοί πράκτορες και να κυνηγούν τους φοροφυγάδες.

Οι τουρίστες δεν είναι άλλοι από τους 500 Γερμανούς εφοριακούς, τους οποίους είχε «προσφέρει» ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον Έλληνα ομολογό του κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο Βερολίνο και τη βοήθεια των οποίων δέχτηκε η Αθήνα.

Σύμφωνα με Τα Νέα, οι νέοι φοροκυνηγοί θα επιλεγούν μετά την προκήρυξη διαγωνισμού θα προσληφθούν με δίμηνες συμβάσεις χωρίς να υπάρχει προοπτική ανανέωσης ούτε και μονιμοποίησης. Η ανανέωση της σύμβασης θα απαγορεύεται.

Όταν ξεκινήσει το πρόγραμμα, θα προσληφθούν 100 αόρατοι ελεγκτές. Μόλις περάσει το δίμηνο άλλοι 100 και ούτω καθεξής.

Οι “αόρατοι” ελεγκτές θα πληρώνονται με την ώρα και μπόνους αποδοτικότητας ανάλογα πόσους φοροφυγάδες θα καταφέρουν να… πιάσουν στον ιστό τους. Αν δε, καταφέρουν να ξεσκεπάσουν τα λεγόμενα “μεγάλα ψάρια”, θα πάρουν περισσότερα λεφτά.

Η επιχείρηση «Αράχνη» και οι… πράκτορές της θα επικεντρωθούν μόνο στην έκδοση αποδείξεων αφού οι ελεγκτές που θα έχουν προσληφθεί θα είναι ερασιτέχνες και χωρίς καμία δικαιοδοσία, πέραν του να βεβαιώσουν πως δεν εκδόθηκε απόδειξη.

Ανά ομάδες ή ακόμη και όλοι μαζί, θα πηγαίνουν την ίδια ώρα σε καταστήματα μιας περιοχής. Στο στόχαστρο δεν μπαίνουν μόνο μπαρ, καφετέριες ή εστιατόρια. Θα πηγαίνουν σε ιατρεία προσποιούμενοι τους ασθενείς ή θα καλούν στο σπίτι τους τεχνικό για να τους φτιάξει την κουζίνα.

Στόχος είναι να… επισκεφτούν κάθε επαγγελματική ομάδα που υποχρεούται να εκδίδει αποδείξεις. Δεν αποκλείεται ακόμη το ενδεχόμενο εκτός από… «αόρατοι», οι ερασιτέχνες ελεγκτές να είναι και καλωδιωμένοι!

Από τη συνάντησή τους στο Βερολίνο, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είδε θέσει στη διάθεση του Γιάνη Βαρουφάκη 500 Γερμανούς εφοριακούς. Από τη στιγμή που η Αθήνα δέχτηκε το “δώρο”, το σχέδιο “αράχνη” είναι ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιηθούν. Και θα αξιοποιηθούν κυρίως στα νησιά. Εκεί, θα υποδύονται τους τουρίστες και αλίμονο στον καταστηματάρχη που δεν θα κόψει απόδειξη…

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει από τον Φεβρουάριο να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο «Αράχνη». Αλλά στο μυαλό του Γιάνη Βαρουφάκη φαίνεται πως υπήρχε καιρό πριν και δεν θεωρείται τυχαία η απάντησή που είχε δώσει πρόσφατα για το πως θα χτυπήσει τη φοροδιαφυγή: “Όταν ο καταστηματάρχης δεν θα ξέρει αν ο επόμενος πελάτης του είναι απλός πελάτης ή ελεγκτής της Εφορίας”, είπε πει.

Διαβάστε ποιες οι 7 μεταρρυθμίσεις του Βαρουφάκη στο Eurogroup και πόσο βάρος είναι τελικά ο Βαρουφάκης για τον Τσίπρα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.