Σε άθλια κατάσταση η Σταμάτη: Τι δήλωσε μετά τη σύλληψη, τι κρατούσε

Τι δήλωσε μετά τον εντοπισμό της η Βίκυ Σταμάτη;

«Αμνήμονα» χαρακτηρίζουν, από τις πρώτες εκτιμήσεις, τη Βίκυ Σταμάτη, οι αστυνομικοί που την εντόπισαν στην Παναγίτσα Χαϊδαρίου.

Φέρεται να είναι εμφανώς ταλαιπωρημένη.

Η Βίκυ Σταμάτη βρέθηκε με αθλητικά ρούχα και σύμφωνα με εκτιμήσεις περιπλανιόταν στο Χαϊδάρι όλη την προηγούμενη νύχτα.

Σήμερα το πρωί φέρεται να άρχισε να κουβεντιάζει με δύο παιδιά, στην ηλικία του γιού της, στο προαύλιο της εκκλησίας, τα οποία και την αναγνώρισαν. Στη συνέχεια ενημέρωσαν τους γονείς τους, οι οποίοι κάλεσαν την Άμεσο Δράση.

Επί τόπου έφθασαν μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ, που επιβεβαίωσαν την ταυτότητά της. Η αστυνομία ενημέρωσε τον συνήγορό της, Φραγκίσκο Ραγκούση, ο οποίος, με τη σειρά του, ενημέρωσε τον αρμόδιο εισαγγελέα, Ισίδωρο Ντογιάκο, και τον διοικητή Ασφαλείας Αττική.

viky-stamati-2Λίγο πριν συλληφθεί από τους αστυνομικούς, η Βίκυ Σταμάτη χάραξε στο δέντρο του προαύλιου χώρου της Εκκλησίας αυτό το μήνυμα: “Μάνα = 10 ζωές και κάτι περισσεύει. Βίκυ Τσοχ.”.

Δείτε το μήνυμα στης Σταμάτη στο δέντρο κάνοντας κλικ δεξιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Βίκυ Σταμάτη κρατούσε στα χέρια της ένα σημείωμα, στο οποίο η ιδία έγραφε «Μάνα τελειώνεις. Η αγάπη περισσεύει», ενώ από κάτω είχε ζωγραφίσει δύο καρδιές.

Ο κ. Ραγκούσης υπογραμμίζει ότι το μόνο που ψέλλισε εκείνη, ούσα καταπονημένη, ήταν πως έφυγε από το Δρομοκαΐτειο γιατί δεν άντεχε άλλο και ήθελε να πάει στο παιδί της, να το ξανακρατήσει αγκαλιά.

Ο ίδιος ωστόσο μεταφέρει πως η Βίκυ Σταμάτη δεν του διευκρίνισε -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- αν εκείνη δραπέτευσε και κάτω από ποιες συνθήκες.

Η κ. Σταμάτη μεταφέρθηκε στην ΓΑΔΑ όπου σπεύδουν και οι δυο εισαγγελείς όσο και γιατρός για να την εξετάσει. Αναμένεται να ασκηθεί σε βάρος της δίωξη για το αδίκημα της απόδρασης κρατουμένου.

Πάντως, η έρευνα για τις συνθήκες απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο παραμένει ανοικτή. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το λουκέτο που είχε τοποθετηθεί στην σιδεριά της μπαλκονόπορτας ήταν “ένα μικρό λουκέτο από αυτά του εμπορίου τα οποία μπορούν εύκολα να παραβιαστούν ή να ανοιχτούν με οποιοδήποτε αντικλείδι”. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες , το βράδυ της απόδρασης το νερό στο ντους του μπάνιου της Βίκυς Σταμάτη ήταν ανοικτό και εκτιμάται πως η ίδια το άφησε έτσι για να μπερδέψει τους φρουρούς της.

Διαβάστε γιατί αγνοείται και ο 8χρονος γιος της Βίκυς Σταμάτη και ποιο το οργανωμένο σχέδιο της απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.