Αποκάλυψη βόμβα: Πλήρωσαν τη δόση στο ΔΝΤ με “τράκα” από Στουρνάρα. Για πού προορίζονταν τα λεφτά

Ποιος ο ανορθόδοξος τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα βρήκε τα 750 εκατ. ευρώ για να αποπληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ;

Έναν ανορθόδοξο, αλλά εγκεκριμένο από τους δανειστές της Ελλάδας, τρόπο βρήκε η ελληνική κυβέρνηση για να αποπληρώσει τη δόση των 750 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ.

Όπως μετέδωσε για το Mega η δημοσιογράφος Σοφία Δήμτσα, τα χρήματα προήλθαν από τον ειδικό λογαριασμό της Ελλάδας ο οποίος περιείχε την τακτική συνδρομή της χώρας στο ΔΝΤ.

Αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος για την κυβέρνηση να εξασφαλίσει το μεγαλύτερο μέρος της δόσης, την οποία συμπλήρωσε από τα ταμειακά διαθέσιμα που αυτήν την περίοδο βρίσκονται στα όριά τους.

Η λύση για την εξεύρεση του μεγάλου αυτού ποσού, βρέθηκε στους λογαριασμούς της Κεντρικής Τράπεζας. Πρόκειται συγκεκριμένα για τα χρήματα που πρέπει η Ελλάδα να δώσει προς το ΔΝΤ ως συνδρομή.

Το ποσό αυτό ανέρχεται σε 650 εκατ. ευρώ και βρίσκεται σε λογαριασμό ασφαλείας της ΤτΕ. Ο Γ. Στουρνάρας έλυσε τα χέρια της κυβέρνησης «ανακαλύπτοντας» αυτόν τον λογαριασμό και με τη σύμφωνη γνώμη των εταίρων θα πληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ την Τρίτη και δεν θα πειραχτούν τα ταμιακά διαθέσιμα.

Η κίνηση αυτή, όπως μετέδωσε το Mega, έγινε με τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών, και φυσικά του ίδιου του ΔΝΤ.

Διαβάστε την απάτη στο ΔΝΤ που οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή και γιατί το ΔΝΤ ζητά διαγραφή ελληνικού χρέους και απειλεί με αποχώρηση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.