Παύλος Χαϊκάλης, υπουργός 50-50: «Με βαθύ αίσθημα ευθύνης… θα δροσίσω την καυτή πατάτα»

Τι έγραψε στο Facebook ο Παύλος Χαϊκάλης μετά την υπουργοποίησή του;

“Με βαθύ αίσθημα ευθύνης αποδέχτηκα την πρόταση του πρωθυπουργού προκειμένου να αναλάβω τα καθήκοντα του Υφυπουργού Εργασίας με αρμοδιότητα τα θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Χαϊκάλης σε μήνυμά του στο facebook, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του ανασχηματιμού που αγαπήθηκε ιδιαίτερα μέσα από τη σειρά 50 – 50.

Ο Παύλος Χαϊκάλης ήταν ένας από τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων που είχαν διατυπώσει έντονες αντιρρήσεις για τη συμφωνία που είχε έρθει στη Βουλή και μάλιστα θεωρείτο ένας από αυτούς που δεν θα υπερψηφίσει τελικά την εξουσιοδότηση προς τον κ. Τσακαλώτο, ώστε να διαπραγματευτεί στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο, μετά από το πολιτικό μασάζ από τον Πάνο Καμμένο ο Παύλος Χαϊκάλης υπερψήφισε την εξουσιοδότηση και λίγες ημέρες μετά υπερψήφισε και τα προαπαιτούμενα.

Και σήμερα αφού έχουν καμφθεί οι αντιδράσεις του ο Παύλος Χαϊκάλης αναλαμβάνει υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη θέση του “αντάρτη” κ. Στρατούλη.

Όπως έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο Παύλος Χαϊκάλης: “Με βαθύ αίσθημα ευθύνης αποδέχτηκα την πρόταση του πρωθυπουργού προκειμένου να αναλάβω τα καθήκοντα του Υφυπουργού Εργασίας με αρμοδιότητα τα θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων.

Έχοντας διατελέσει τα τρία τελευταία χρόνια τομεάρχης κοινοβουλευτικής ευθύνης για θέματα εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και γνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία θα δώσω τη μάχη προκειμένου να συμβάλλω στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό στην δημιουργία κατάλληλων συνθηκών, ώστε να διαμορφωθεί ένα εργασιακό περιβάλλον ισονομίας και αξιοκρατίας με κύριο γνώμονα την εργασιακή ειρήνη και την εργασιακή ηθική”.

«Είναι πολύ μεγάλη ευθύνη αυτή που αναλαμβάνω, σε ίσως την πιο δύσκολη στιγμή της ελληνικής ιστορίας. Είναι μία πολύ καυτή πατάτα, που θα την πάρω με αγάπη και αν είναι δυνατόν να τη… δροσίσω», δήλωσε ο Παύλος Χαϊκάλης.

Η επιλογή του προκάλεσε «σεισμό» στα social media και ο ίδιος θέλησε να απαντήσει στους επικριτές του.

«Δέχομαι κατηγορίες, ξέρω τι συμβαίνει. Εχω μάθει από πίεση, έχω 35 χρόνια ένσημα, ξέρω τι σημαίνει ανεργία, έχω πεινάσει. Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει 10 εκατ. Ελληνες να περιμένουν πάνω στου για συντάξεις και την κοινωνική ασφάλεια», είπε αρχικά ο Παύλος Χαϊκάλης.

«Για όσους κοροϊδεύουν και γελάνε, όταν τους έκανα μέσα από τη δουλειά να γελάνε, κάτι στο τέλος καλό τους έμεινε», κατάληξε ο Παύλος Χαϊκάλης.

Διαβάστε ποιες οι αντιδράσεις για την ανάθεση του Παύλου Χαϊκάλη στη θέση του υφυπουργού Εργασίας και ποιοι οι υπουργοί έκπληξη στη νέα κυβέρνηση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.