ΣΟΚ Σόιμπλε: Έξοδος Ελλάδας απο ευρώ για 5 χρόνια, ταπεινωτικές προτάσεις κομπλεξικού

Σε δύο στρατόπεδα φαίνεται πως έχει χωριστεί η Ευρωζώνη πίσω από τις κλειστές πόρτες του Eurogroup.

Ένα απίστευτο tweet το οποίο αναφέρει ότι σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα FAS, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε προτείνει πενταετές Grexit για την Ελλάδα και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για την χώρα μας, κάνει την τελευταία ώρα τον γύρο του Διαδικτύου.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, o κ. Σόιμπλε προτείνει να υπάρξει ένας περιορισμένος χρόνος όπου η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ.

Ωστόσο, αυτός ο περιορισμένος χρόνος είναι για τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ τα.. πέντε χρόνια.

To γερμανικό ΥΠΟΙΚ εκτιμά ότι οι ελληνικές προτάσεις δεν προχωρούν «αρκετά μακριά» και προτείνει δυο εναλλακτικές επιλογές για τη χώρα.

Όπως αναφέρει το έγγραφο στην πρώτη περίπτωση η Ελλάδα θα καταθέσει βελτιωμένες προτάσεις και θα μεταφέρει ακίνητα αξίας 50 δις. σε ένα fund για τη μείωση του δημοσίου χρέους.

Στη δεύτερη θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις στο Eurogroup για ένα time out της Ελλάδας από την ευρωζώνη για μια περίοδο τουλάχιστον 5 ετών.

Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.

Σε σκληρή γραμμή φαίνεται πώς είναι και ο δορυφόρος της Γερμανίας, η Φιλανδία. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι Φινλανδοί εκτιμούν ότι η ελληνική πρόταση δεν είναι επαρκής και έχουν «τρομάξει» με το ύψος του πακέτου.

Διαβάστε ποιες οι κρίσιμες ώρες στο Eurogroup και τι είναι η δεδηλωμένη που έχασε ο Τσίπρας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.