“Εμφύλιος” στη Γερμανία: Πώς άδειασε τον Σόιμπλε ο Σουλτς, ποιοι στο πλευρό του Τσίπρα

Ποιο το ηχηρό «άδειασμα» του Σόιμπλε από τον Σουλτς; Πώς υποστηρίζει τώρα τον Τσίπρα;

Την πρόθεσή του να καλέσει δημοσίως την γερμανική κυβέρνηση, την γερμανική Βουλή και το γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα να εγκρίνουν τη συμφωνία έκανε γνωστή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

Όπως υπενθύμιζαν οι ίδιες πηγές, το πρωί ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα κάλεσε την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ να μην υπονομεύσει τη συμφωνία με την Ελλάδα.

Νωρίτερα, αποστάσεις από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έλαβε ο κ. Σουλτς, τηρώντας εντελώς διαφορετική στάση έναντι της ελληνικής συμφωνίας.

Διαστάσεις ενδοκυβερνητικού εμφυλίου τείνει να λάβει το ζήτημα της στάσης που θα τηρήσει η Γερμανία έναντι της τεχνικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (και ηγετικό στέλεχος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών SPD) Μάρτιν Σουλτς να ξεκαθαρίζει ότι οι απόψεις που διατυπώνει επί του θέματος ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε είναι εντελώς προσωπικές και ότι σε καμία περίπτωση δεν απηχούν τις επίσημες θέσεις του κυβερνητικού συνασπισμού που στηρίζει την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

Κύκλοι προσκείμενοι στον Γερμανό πρόεδρο της Ευρωβουλής δήλωναν σήμερα στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι στους κόλπους του SPD οι δηλώσεις Σόιμπλε έχουν προκαλέσει σφοδρή ενόχληση και ότι τόσο ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ όσο και ο Μάρτιν Σουλτς τάσσονται σαφώς υπέρ της άμεσης επικύρωσης της συμφωνίας και απολύτως κατά οποιασδήποτε ιδέας περί προσωρινού “δανείου γέφυρας”.

Σε ότι αφορά τον Μάρτιν Σουλτς οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι πρόθεσή του είναι να ζητήσει από την γερμανική κυβέρνηση και από το κόμμα του το SPD, κυρίως όμως από το γερμανικό κοινοβούλιο που έχει και τον καθοριστικό ρόλο, να ψηφίσουν υπέρ της επικύρωσης του νέου προγράμματος για την Ελλάδα, απορρίπτοντας ευθέως τις ιδέες Σόιμπλε.

Διαβάστε γιατί έξαλλος με τα τερτίπια της Κωνσταντοπούλου ο Τσίπρας και ποια η νέα σπόντα του Τσίπρα για τον Βαρουφάκη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.