Το Ιδιόχειρο σημείωμα του Ανδρέα Παπανδρέου για πραξικόπημα

Σε ποιον έγραφε ιδιόχειρο σημείωμα για το πραξικόπημα ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1987; Σε ποια εφημερίδα είχε δημοσιευθεί ακόμη και τότε το σημείωμα του Παπανδρέου για το πραξικόπημα;

Ένα ιδιόχειρο σημείωμα του Ανδρέα Παπανδρέου προς τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, υπουργό Άμυνας κυβερνήσεών του, είχε δημοσιεύσει πάλι το Βήμα σχετικά με το πραξικόπημα, μαζί με την συνέντευξή του. Το σημείωμα έχει ημερομηνία ,7 Μαίου 1987 και σ΄ αυτό αναφέρει:

“Γιάννη, ο Μιχάλης (σ.σ εννοεί το Ζιάγκα) θα σου δώσει λεπτομέρειες. Για μένα από τις πληροφορίες που έχω ,ΘΑ ΓΙΝΕΙ (και πριν από τις 15). Θέλω να προχωρήσεις αμέσως σε όλα τα μέτρα ,όποιες και αν είναι οι εντυπώσεις στο κοινό. Έχουμε τεράστια ευθύνη. Πιστεύω ότι πρέπει να αναθέσεις τον συντονισμό στον Νίκο (σ.σ Κουρής Α/ΓΕΕΘΑ τότε),κάτω από την εποπτεία σου”.

Πραξικόπημα δεν έγινε όμως. Ο Γ. Χαραλαμπόπουλος στη συνέντευξή του λέει ότι όταν μετά από καιρό ρώτησε τον Ανδρέα Παπανδρέου για το θέμα του είχε απαντήσει ότι είχε τη πληροφορία από αξιόπιστη πηγή του εξωτερικού.

Διαβάστε τι λέει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος σχετικά με το πραξικόπημα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.