Δημοσκοπήσεις DATA RC: Το Debate έβγαλε πρωθυπουργό. Νέα ποσοστά λίγο πριν τις εκλογές 2015

Ποια είναι τα νέα ποσοστά της δημοσκόπησης DATA RC έξι μέρες πριν τις εκλογές;

Κύκλοι της ΝΔ, σχολιάζοντας την εμφάνιση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο Debate με τον Αλέξη Τσίπρα, ανέφεραν τα εξής: «Επιβεβαίωσε την υπεροχή του έναντι του Αλέξη Τσίπρα και αυτό που ήταν το κεντρικό ζητούμενο, την πρωθυπουργικότητά του. Σήμερα η ΕΡΤ έβγαλε νέο πρωθυπουργό. Ο κ. Μεϊμαράκης στάθηκε όχι απλώς στο ύψος των περιστάσεων αλλά ξεπέρασε τις προσδοκίες, όχι μόνο των φίλων της ΝΔ αλλά και των αναποφάσιστων. Σοβαρός εκεί που έπρεπε, μίλησε τεκμηριωμένα αλλά και με χιούμορ. Ένας νέος, σύγχρονος αρχηγός που είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες της χώρας».

«Ο κόσμος κρίνει ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις στο χθεσινό Debate, ποιος κέρδισε καθαρά και όχι στα σημεία», είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

Ξεκαθάρισε πως η χώρα πρέπει να επανέλθει στη σταθερότητα και αυτό έχει να κάνει με τις συνεργασίες και υποστήριξε πως με αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σίγουρο εάν θα υπάρχει κυβέρνηση μακράς πνοής, σημειώνοντας πως το πρόβλημα είναι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Καραγκούνης τόνισε πως η ΝΔ ζητά κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων, αρκεί -όπως είπε- να υπάρχει ένα μίνιμουμ πρόγραμμα.

Επιπλέον, μικρό, αλλά καθοριστικό προβάδισμα εμφανίζει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση που διεξήγαγε η DATA RC και την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Συγκεκριμένα, έξι ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών, η Νέα Δημοκρατία στη δημοσκόπηση DATA RC εμφανίζεται μπροστά με ποσοστό 27,1%, έναντι 26,3% που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η σύµπραξη ΠΑΣΟΚ – ∆ΗΜΑΡ σε αυτή τη φάση είναι τρίτο κόµµα µε πρόθεση να το ψηφίσει το 5,7% και ακολουθεί πολύ κοντά η ΧΑ µε 5,5% και το ΚΚΕ µε 5,2%.

Το Ποτάμι στη δημοσκόπηση DATA RC εµφανίζει 4,7% και πολύ κοντά στο 3% η ΛΑΕ (2,7%), οΙ ΑΝΕΛ (2,6%) και η Ένωση Κεντρώων (2,6%). Άκυρο ή λευκό ψηφοδέλτιο δηλώνει ότι θα επιλέξει το 2,6%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 9,8%.

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών στη δημοσκόπηση DATA RC προηγείται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 48,2% ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 39,3%, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 38,7%, η Φώφη Γεννηματά με 34,8%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 27,5, ο Πανος Καμμένος με 25,4, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με 16,1 όπως και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 16,1%. Ως καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει ποσοστό 40% και ο Αλέξης Τσίπρας 39.6%.

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ παίρνει 32,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ 31,7, το ΠΑΣΟΚ 6,9 και η Χρυσή Αυγή 6,3%. Το ΚΚΕ 6,3, το Ποτάμι 5,6 οι ΑΝΕΛ και η ΛΑΕ 3,2 και η Ενωση Κεντρώων 3,1%.

Δείτε τα νέα ποσοστά της δημοσκόπησης DATA RC:

Διαβάστε τι λένε οι δημοσκοπήσεις μετά το debate για τις εκλογές 2015 και πόσοι Έλληνες παρακολούθησαν χτες το Debate.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.